L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 20 de març del 2014

EL NOU LOCAL DE LA POLICIA LOCAL: EL dipòsit municipal (1/3)



Anem a donar la nostra visió del futur dipòsit de vehicles i reté de la Policia Local. És un treball fet a partir de consultes, xerrades i preguntes amb objectiu d’informar a Tavernes. Aquest és el primer article d’un total de tres on analitzarem tota la problemàtica. 
 
El dipòsit municipal de vehicles es troba al Massalari. Quan la Policia Local denuncia i immobilitza un vehicle, siga al poble o la platja, es trasllada al Massalari, a alguns kilòmetres de Tavernes. La persona denunciada ha d’anar pels seus mitjans a pagar a l’Ajuntament i després als afores a recuperar-los, en vehicle d’un amic o familiar. 

Fins ara, i de fa molts any, ha estat el procediment i tot el món sap de les queixes dels veïns: per la tramitació de vehicles al dipòsit, la posterior comunicació de pagament i la recuperació. No volem carregar les tintes amb les gestions dutes durant anys, però eixes circumstàncies les feien desastroses i la responsabilitat de tot era de l’Ajuntament i dels agents policials, cosa que no pensem els agradara massa assumir decisions d’altres. 

I tot el món sap com sol acabar: amb problemes, de males maneres, amb els ànims crispats i la incomprensió del ciutadà. No oblidem que està multicastigat: la denuncia, la grua i busca’t la vida per anar a pel vehicle. 

Això ha d'acabar amb el nou reté i el dipòsit dins de Tavernes, com a forma de facilitar les coses: unificar el pagament de la sanció, grua i recuperació al mateix lloc i dins, ho acabem de dir, del casc urbà. Només això suposa un benefici al ciutadà afectat, que no es veu més castigat per viatges cap ací cap allà, són avantatges més que evidents que salten a la vista. Però no a la de tots, perquè l’oposició i altres partits locals s’han oposat al projecte. 

Ara no hi ha custodia policial del dipòsit municipal. Calia donar aquest pas per una simple qüestió operativa policial. Calia plantejar l’assumir la custòdia del dipòsit municipal per la policia local i això es durà a cap, d’ací poc temps, en les mateixes dependències policials. 

Per tant, considerem la decisió com a totalment encertada per banda del govern municipal. Es repercutirà en millores per als veïns i serà una cosa que es comprovarà prompte amb el trasllat del dipòsit dins del casc urbà, al nou reté de la policia local. 

La decisió presa pel govern municipal estaria d’acord amb les conclusions dels estudis efectuats per la Prefectura, que s’ha mostrat sempre a favor que la gestió i custòdia del dipòsit passe a la policia local. D’aquesta manera serà la policia local qui tindrà un control real i exacte de la gestió d’entrada i eixida de vehicles, tants els retirats per la grua, com abandonats en via pública o sotmesos a temes judicials. 

l arribats ací cal parlar de cost: el lloguer del dipòsit costarà 2.700 euros més IVA. La mateixa quantitat que estem pagant ara pel dipòsit del Massalari. Però amb eixe preu, tenim el dipòsit de vehicles i un reté policial, tot al mateix lloc. Podem parlar de millora de gestió i optimització de recursos el que ha aprovat i potenciat el govern municipal. 

L’oposició ha parlat de la compra o no del local. I els vallers no podem oblidar el context econòmic en que es mou el govern municipal per culpa de la gestió dels anteriors governs: estem immersos en un Pla d’Ajust controlat per l’Estat que prohibeix fer inversions a Tavernes. O siga, Tavernes legalment no pot comprar el local ara mateix, ni fer cap préstec per comprar-lo i suposem que tampoc pot adquirir per escrit un compromís de compra. 

L’opció de compra queda per tant per plantejar-la quan les circumstàncies siguen favorables. Si no haguérem de pagar els 1’7 milions de l’aparcament del Passeig estaríem en el 75% d’endeutament, i s’hauria pogut plantejar. Però per imperatiu legal, l’Ajuntament ha de pagar primer les “aventures” del PP: ha de pagar 1’7 milions a l’empresa de l’aparcament. I després ja en parlarem. 

Pensem que el segon pas de l’Ajuntament serà complementar el servei amb la implantació gradual de la grua municipal. Ho sabem: requerirà adquirir un vehicle adaptat, i un operari per fer el treball, que podrà dedicar-se també a funcions complementaris , com senyalitzar i pintar la calçada, entre altres. 

La grua municipal no oblidem que potser problemàtica perquè en molts llocs se’ns presenta com a servei deficitari. El govern municipal haurà d’estudiar la fórmula més idònia i ajustada al que demanda Tavernes, dins la dinàmica deproposar, estudiar, planificar i implantar,  seguint els estudis de la Prefectura. És la seua autoexigència per millorar els serveis. I pensem que poc a poc, amb el recolzament de Tavernes, ho anirà complint i, estem segur, es faria més ràpid si no tinguérem una oposició ancorada nomes en desfer, en impedir i en votar NO. Una oposició que no ajuda a res ni en res. 

A principis de legislatura, quan es va conéixer la situació econòmica real de l’Ajuntament, es parlava que ni en 20 anys se sanejava. N'han passat 2 anys, s’ha sanejat l’Ajuntament, s’ha rebaixat el deute en els bancs i enguany ens abaixen el 15% de l’IBI sobre la previsió que hi havia per al 2014. Simplement indicatiu del que pot fer aquest govern. I posar en funcionament un nou dipòsit i un nou reté és una tasca molt més fàcil. 

(Continuarà amb els articles: “Les dependències de la policia local a l’actualitat” i “El futur reté de la policia local”)
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Per que no digueu res de la possibilitat de lloguer amb opció de compra com Enric i altres us han proposat ja mes de vint vegades? Si mentres baixem al 75% de deute es te eixa possibilitat signada no sera millor que a vore-les vindre d'aci a cinc anys? Algú havia dit que eixa possibilitat amb els duenyos ja es tenia de paraula. Us recordem que es la mateixa paraula amb la que van retallar i retallar sous i drets als seus treballadors i ara estan al carrer i amb mesos per cobrar. Moltes vegades ha dit algun partit del govern local que no pot tirar-se pedres a la seua teulada, doncs este es un d'eixos casos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Esta ben clar i explicat.
No paguem l'aparcament del Passeig, tenim 1'7 milions mes en caixa, un deute del 75% com ha explicat Borras i comprem el local i ens en sobren encara.

Mentre estiga el Pla d'Ajust ni compra de patrimoni, ni inversions ni obligacions de compra de cap classe. Gràcies al PP i a la seua gestió. I d'aci poc, 3 milions o mes de la piscina.

I no em confongues el rave amb les fulles. Seguint la mateixa lògica teua, ara no hauria d'anar ningú a Alemanya a trballar perquè van massacrar els jueues, per exemple.
Tampoc ningú hauria d'haver anat a treballar a Federico Giner perquè van fer culates de fusell en guerra.

I nosaltres no vegem ni les pedres ni les teulades. I portem més d'algunes setmanes en aquest tema espigolant per poder escriure.

No anem a publicar res en eixa línia.

Anonim 22:51 ha dit...

Un dret de compra no es una compra. Ni una obligació de compra. I aixo es una bona opció que no voleu contemplar.
Continueu amb balons fora.
I en quatre anys tindran la paella pel mànec els modèlics empresaris. Per moltes bones paraules que us hagin dit. Una cosa semblant a la paraula dels politics, per que es feu un compte.
No publiqueu res en esta linea perque no interesa defensar cap postura alternativa a la que haveu pres. En eixe cas hauríeu de donar alguna que altra explicació que sembla no tindreu disponible.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hi ha pitjor sord que aquell que no vol sentir i comprendre.

Havíem dit que no diríem res mes al respecte, però pensant que som en falles, i sembla que algú no ha dormit i li és difícil llegir i comprendre ho repetim.

Ho repetim i més clar encara:

El Pla d'Ajust impedeix que l'Ajuntament faça inversions. I la compra del local seria una inversió. I com que la llei de l'Estat aplicable als Plans d'Ajust ho prohibeix, no podem comprar el local. Fins ací, clar, no?

Opció de compra: No es pot considerar en el contracte l'opció de compra. I no es pot considerar perquè eixa opció per llei ha de ser recolzada i assegurada per una disposició pressupostària, és a dir els diners que calen han de contemplar-se en una partida del pressupost.

O siga, si es posa en el contracte l'opció de compra s'ha d'obrir una partida en el pressupost i que es diga que es reserven uns diners per a eixa futura inversió....

Però com que seria una inversió, i acabem de dir que no es poden fer inversions pel Pla d'Ajust, no es pot obrir la partida en el pressupost. I com que no es pot obrir una partida en el pressupost no es pot posar en el contracte l'opció de compra.

Es el que ens han dit. Nosaltres això ho hem comprés de seguida. Si novament no ho comprens, tens un problema que la gent de La Cotorra no el podem resoldre.

Anònim ha dit...

No el calfes el cap Cotorra. Hi ha gent que no vol saber que la comptabilitat d'un Ajuntament no es la de casa. Ells son més feliços criticant i critican que intentant coneixer la comptabilitat publica, (això suposa esfórç). I mira que este govern ha donat explicacions i aci mateix ho digueu dia si i dia tambe. Però, no hi ha mans, o si més no, no hi ha més sord que el que no vol oir.