L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de març del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Convocarà l'oposició a una assemblea informativa a la Casa de la Cultura?

El PP va estar al front de l’alcaldia de Tavernes des de maig del 1995 fins el maig del 2011. Ni més ni menys que 16 anys on la política de transparència i informació al ciutadà va ser nul·la, va brillar per l’absència: en 16 anys mai es va convocar a la ciutadania a una informació a la Casa de la Cultura, mai es va publicar cap BIM o document semblant informatiu.

Més bé, tot al contrari, l’obscurantisme en la gestió municipal va arribar al punt que els Consells Assessors deixaren de funcionar usant el mètode de no convocar-los mai. Encara estem esperant que ens expliquen les raons per les quals desferen el Passeig per posar un aparcament subterrani; encara estem esperant que ens expliquen i argumenten eixa necessitat de l’aparcament; encara estem esperant que ens expliquen perquè adjudicaren la piscina coberta a l’empresa pitjor valorada; encara estem esperant que ens expliquen com i en quines condicions van autoritzar la urbanització “il·legal” del Vergeret segons sentència del Suprem de Madrid; encara estem esperant que ens expliquen per què es gastaren milers i milers d’euros en estudis de Parcs Tecnològics i PAIs de Bancaixa quan la Generalitat ja havia dit que era inviable; encara estem esperant que ens expliquen com es pot reformar l’Avinguda de la platja i oblidar-se que calia fer un col·lector de desaigüe.

Però sobre tot, i perquè ho estem patint, encara estem esperant que ens expliqueu en que es vau gastar els diners de la contribució que vau pujar el doble, o que heu fet dels diners trets de les plusvàlues dels Marenys, perquè a l’Ajuntament el vau deixar en la ruïna i han hagut "els d'ara" de traure les castanyes del foc. Ni ho feren quan governaven ni ho faran.

L’actual govern municipal encara no porta tres anys. Ahir celebrava la seua quarta assemblea informativa -¡Sí, la quarta!- amb torn obert de preguntes dels ciutadans. L’any passat se celebraven assemblees de barris per conéixer les necessitats veïnals i des del primer dia s’han muntat infinitat d’actes participatius amb motius de la Taula de Mobilitat o les iniciatives d’emprenedurisme, posem per cas. Tot una mostra de govern responsable, seriós, transparent, honest, sobre tot honest, i en contacte amb el ciutadà.

Per això, com a ciutadans, com a demòcrates, ahir ens vam sentir tristos en llegir la nota de premsa emesa pel PP criticant la convocatòria de l’assemblea. Ens vam sentir tristos en comprovar el nul nivell democràtic i el despreci total a una ciutadania, la de Tavernes, a la qual el PP vol segrestar el dret que li ofereix aquest govern a estar informada dels assumptes municipals.

¿Com es pot caure tan baix de voler enganyar als veïnat i afirmar en la seua nota que l’assemblea informativa “és un míting pagat amb diners de tots els veïns” quan, a més que ningú paga res, simplement es parla de temes municipals d’interés general per a tota la ciutadania? ¿Com es pot caure tan baix i arribar a insultar el PSOE de ser “solament una comparsa amb forma de marioneta del BLOC”. I després demanen, són els que demanen, consens i negociar.

Però si això és lamentable, ho és més encara que el PP diga en la nota i acuse a l’alcalde de practicar “censura dictatorial” i de tindre “tarannà absolutista”. I ho diu, quan el dia a dia i precisament amb actes com el d’ahir, ens demostra tot el contrari. 

El nul nivell, primer intel·lectual, i després polític, democràtic i humà que tenen els dirigents actuals del grup municipal del PP queda demostrat amb acusacions tan surrealistes fetes a l'alcalde de
dictador, censor i absolutista. Fetes a l’alcalde més obert i més pròxim a la gent dels darrers anys; el que més ha informat als ciutadans sobre els temes municipals i el que més ha potenciat en les polítiques municipals la participació ciutadana a traves de distintes meses sectorials.


L’escrit del PP demostra ben a les clares el que tot el món sap i coneix: la visió que tenen de la política local és que Tavernes ha de ser el seu cortijo particular. Talment com han fet els anys en què han governat.

Diu en la nota que és el “representant majoritari dels veïns de Tavernes”. El PP, si tan clar ho té, només cal que, com a partit majoritari, convoque la seua assemblea on explique el seu punt de vista. L’alcalde vos ho va dir ben clar ahir i públicament: teniu a la vostra disposició la Casa de la Cultura per fer el vostre acte. Però no ho fareu.

Nosaltres reconeixem, com es diu a la vostra nota, que “seria molt constructiu que tots els veïns de Tavernes pogueren escoltar i/o veure als seus majors representants polítics per a contrastar i formar la seua opinió sobre l'estat de la nostra ciutat”. I tant que sí! Ben constructiu. I de passada expliqueu-nos tot el que hem dit dalt de passades legislatures.

Estem d’acord, totalment d’acord! Tots volem saber que diuen els nostres “majors representants polítics” després de tants anys de silenci i de falta d’explicacions de la seua gestió. Per això esperem que, d’ací uns dies, feu la vostra convocatòria a la Casa de la Cultura. Però ens temem que ni els ciutadans de Tavernes, ni nosaltres, ho vorem. El PP només ha fet per ara que crispar la situació política amb mocions de censura, insultar i despreciar a l’alcalde i als partits de govern en les notes de premsa, però d’informar, explicar, debatre, presentar propostes... res de res.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

De que tenen que informar, si no son part del govern?
Ara, si es trata de mítings, en poden fer un, tambe.

Anònim ha dit...

De que tenen que informar? De les coses que pensen sobre el poble. Pues no n'hi han per a dir.
Que els sembla la solució de l'aparcament i ells que haurien fet, que haurien fet en l'IBI, criticar i dir el seu projecte de reten i diposit i perque aguantaren anys i anys el del Massalari, com solucionarien la piscina.
Pues no hi ha coses.
També poden explicar quin objectiu buscaven amb la mocio de censura...
miler i milers de coses.
No diuen que no tenen la visio igual que el govern de Tavernes? Que l'expliquen

Anònim ha dit...

Manolo Vidal i els seus amics ja no tenen res que fer en el poble. Ja han fet prou de mal i aixi estem

Anònim ha dit...

Sembla que esta notícia es una eixida cap avant del Bloc davant de que molts (i no tots sols del PP) li han qüestionat la necessitat i productivitat de l'assemblea d'ahir. Es com qui diu si no us ha agradat la exposició, que en faja altra la oposició, a vore si es millor.
Jo crec que haurien de sentir i copiar idees de qui no es ven a les ordres de cap partit, i als mítings com ahir els que solen acudir solen ser en un 90% simpatitzants dels partits del govern que no qüestionen ni pregunten res.

Anònim ha dit...

Este article diu massa veritats concentrades en uns pocs rengles. Aleshores vidal i les seues titelles no van a contestar. I els peperos no van a llegir tanta veritat junta i fan el que saben fer molt bé, negar la realitat i que els seus amos senyorets parle. Servilisme pur i dur, estomacs agraïts per una banda i per altra tot val per a manar i omplir-se les butxaques.
Molt bon article, aclaridor i contundent.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És l'opinió nostra sobre el tema, no té res a vore amb cap posicionament que puga tindre el Bloc o Compromís-Bloc. Ni ens l'han dita ni l'hem preguntada la que puguen tindre.

I respecte a eixe 90% de simpatitzants que dius, simplement dir que en un altre blog res sospitós de veleitats pro-Bloc es diu:

Una bona assistència però sense el ple de gom a gom d'altres vegades, amb molta gent res sospitosa de ser clarament afí o addicta al govern