L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 6 de març del 2014

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Objectiu: eliminar el valencià de l’ensenyament públic valencià (en el concertat, de fet pràcticament ja ho està)

Fotografia: Escola Valenciana
Ja s’ha dit ací altres vegades: el govern que s’omple la boca dient que defensa els signes identitaris, la nostra llengua i demés porta un camí en contra del valencià que sembla la versió del segle XXI del decret de Nova Planta de Felip Vé: els darrers fets tancament de 6 escoles d’ensenyament en valencià; la supressió automàtica de 70 unitats d’ensenyament en valencià (una a Tavernes i una altra a Simat) i la possibilitat que en desapareguen 82 més per al curs que ve.

L’última: un atac gravíssim a l’ensenyament plurilingüe en valencià a una escola pública de València, el Pare Català del barri de Benimaclet. Les famílies de xiquets de 3 anys a l’hora de triar l’opció lingüística d’ensenyament, 56 ho feren per l’opció valencià i 12 per castellà. Un 82% de famílies va demanar ensenyament en valencià durant el període d’admissió (del 9 al 16 de maig).

El 20 de maig del 2013 la conselleria va aprovar la línia en valencià, però el 14 de juny del 2014, dues famílies van interposar un recurs d’alçada a la Conselleria d’Educació i demanen l’anul·lació perquè diuen que no s’havia informat de la línia en valencià abans del període de matriculació i que el Projecte Lingüístic de Centre hauria d’haver estat aprovat abans.

Argument que per Escola Valenciana no se sosté: es confon el període d’admissió (del 9 al 16 de maig del 2013) amb el matriculació efectiva (del 8 al 12 de juliol del 2013) i la línia en valencià va ser aprovada el 20 de maig. A més, tenien opcions per a matricular-se en altres centres amb oferta d’ensenyament en castellà.

La Conselleria, després del recurs d’alçada ha intentat capgirar la situació i convèncer a les famílies d’un canvi, però només altres dues famílies accepten el canvi a castellà. En resum: hi ha 75 matriculats i d’ells 71 volen ensenyament en valencià.

I que ha fet la Conselleria? En una resolució sense cap precedent en els 30 anys d’ensenyament en valencià, obliga a tots els xiquets que deixen d’aprendre en valencià i passen a castellà!!! Això ho han de fer abans del 25 del present mes de març, és a dir, enmig del curs escolar. 

 
Els pares afectats que volen la línia en valencià han manifestat que van a recórrer davant dels tribunals la resolució de la Conselleria, eliminar l’opció actual de la línia i obligar-los a passar-se a l’opció en castellà.

Per la nostra banda no anem a dir res més. Sou vosaltres qui teniu ara la paraula i els comentaris. Només acabem dient que estem segurs i convençuts que, a l’inrevés, la resolució de la Conselleria no hauria estat la mateixa. Només recordar que es calcula que hi ha 120.000 xiquets valencians als quals no se’ls reconeix el dret que tenen a estudiar en la seua llengua, i és per majorment per falta d’oferta d’una Administració, els polítics de la qual s’omplen la boca en defensa “del valenciano” i no del “valencià” perquè ni el parlen, ni l’usen, ni l’estimen. 


La noticia en:

El mundo

El País 
-