L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 7 de març del 2014

Compromís enceta una ofensiva parlamentària a les Corts Valencianes al Congrés dels Diputats per a plantar cara a la croada contra el valencià del PP.


Fotografia: Escola Valenciana

Els darrers fets viscuts sobre l’ensenyament del valencià, amb supressió de col·legis i línies en valencià quan  tenen demanda (cas de la línia en l'Alfàndec de Tavernes o Simat), i el del Pare Català de la ciutat de València, “és un fet molt condemnable i demostra la gran intolerància, l’esperit antivalencià i també el tarannà il·legal, anticonstitucional i antiestatutari de les mesures preses pel govern valencià del PP”, segons Compromís.

No és de trellat ni democràtic que la voluntat de 12 pares s’impose per damunt de 71 que volen el valencià com a llengua principal en l’ensenyament dels seus fills i filles. Sempre que passa un cas d’aquestos, el gran perjudicat és el valencià. Trobem a faltar els defensors de les senyes d’identitat que diuen ser al PP, mentre la Conselleria fa un gran atac contra la nostra identitat i desacredita per complet eixe partit” indica Compromís en vore que s’obliga a alumnes a estudiar en castellà en contra de la voluntat de les seues famílies.

El grup parlamentari a les Corts Valencianes demanarà al  parlament autonòmic “mesures per a garantir l’ensenyament en valencià que la Generalitat no ho garanteix”.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dut la persecució del valencià al congrés i ha registrat una proposició no de llei per exigir al govern central que, de la mateixa forma que es farà amb el castellà amb la LOMQE, “l’estat garantisca i es faça càrrec de les despeses d’escolarització d’aquells alumnes que vulguen estudiar en valencià i que no ho puguen fer als centres públics que els correspon”.

Segons Baldoví “l'Estat ha de donar el mateix tracte a aquells que volen fer els seus estudis en una altra llengua oficial, com ho és el valencià en els casos que l’administració educativa no ho puga garantir”.
-