L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dissabte, 1 de març del 2014

Tavernes acull la final de la LLiga de Curses per Muntanya 2014 aquest diumenge, 2 de març.




Tavernes serà la protagonista de la final de la Lliga de Curses per Muntanya del 2014 que enguany arriba a la 16a edició. La cita serà el 2 de març i s’hi concentraran els millors esportistes de les comarques valencianes de carreres per muntanya .

El recorregut de la prova ha variat respecte a edicions anteriors del 2001 i 2009 , amb sortida i arribada des de la mateixa plaça Major de Tavernes. Aquest és un trajecte nou i inèdit per als participants, ja que els 22.6 km dels que consta la prova amb els seus 1.295 de desnivell positiu i 1.279 de negatiu, passa pels termes municipals de Benifairó i Tavernes, la fan una prova molt interessant i competitiva. Tot just existeixen 2 minuts de diferència entre el primer al segon corredor de la classificació provisional de la lliga i el campionat es decidirà a Tavernes.

El Club d'Atletisme la Valldigna, Tavernes i la Valldigna s'han bolcat en la celebració d'aquest important esdeveniment  que concentrarà més de 400 corredors federats del País Valencià i alguns de la resta de l'Estat Espanyol i, que a més, compten amb la valuosíssima col·laboració de les associacions, comerciants i empreses d'hostaleria de la subcomarca, fet que la converteix en un bon reclam socioeconòmic i de promoció turística, historicoartística i monumental de la Valldigna .


La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada valenciana disputa aquestes Curses per Muntanya des de l'any 1998. Aquestes proves, que en l'actualitat tenen una gran acceptació entre els milers practicants que practiquen aquesta modalitat esportiva a tot el món, ja estan consolidades en les principals ciutats que comparteixen la seua situació geogràfica amb la muntanya .


S'han realitzat estudis sobre les repercussions turístiques, socials i culturals positives per a la recuperació de l’economia del lloc on es realitzen aquestes proves de curses per muntanya, entre les quals destaquem algunes que recorren paratges municipals, parcs naturals, reserves nacionals i altres espais protegits de la geografia espanyola . 

Destaquem el Campionat d'Espanya d'Ultra - Trail , al Parc Natural del Penyagolosa  (Castelló) , el Campionat d'Espanya per seleccions autonòmiques en la Reserva Nacional de la Vall Isaba (Navarra) , el Campionat d'Espanya de Quilòmetre Vertical a Lleó i el celebrat al Parc del Puig Campana a Alacant; Campionat d'Espanya de Clubs en els Paratges Naturals de la Vall del Congost a Barcelona , Copa d'Espanya de Carreres Verticals al Pirineu d'Osca , l'Ascens al Parc Nacional del Teide un els atractius principals del l'illa de Tenerife la Bluetrail , i un llarg etc. de proves que concentren milers de corredors i es desenvolupen per tota geografia espanyola

 Activitats

Diumenge dia 2 de març.

8.00 a 9.15 hores: Recollida de dorsals a la Plaça Major de Tavernes.
9.30 hores: Eixida de tots els participants.
12.30 hores: Tancament del control de pas intermedi.
12.30 hores: Tancament arribada de participants cadets i júniors.
13.30 hores: Lliurament de trofeus.
14.30 hores: Tancament de meta.

Trofeus:
- Als tres primers classificats de cadascuna de les categories. Cadets, Júniors, Absoluta, Sub-cat. Promeses, Veterans i Màsters, Locals



-