L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 11 de març del 2014

El TSJ ha condemnat el Govern valencià a lliurar a Compromís la documentació del cànon de la Fórmula 1


El tribunal contenciós administratiu del TSJ ha condemnat el Govern valencià a lliurar a Compromís la documentació del cànon abonat per les set carreres de Fórmula 1 a València, les factures de les vendes d'entrades per part de Valmor i la compra d'aquesta empresa per part de la Generalitat.

El tribunal valencià ha estimat que els contractes de la Fórmula 1 NO estan subjectes a clàusules de confidencialitat i obliga al govern valencià del PP a pagar les despeses del procés. Aquesta sentencia "deixa sense validesa l'argument de les clàusules de confidencialitat". De fet, el ministeri fiscal considera que el Govern valencià del PP "va incomplir la seua obligació de facilitar informació" i el tribunal indica que la naturalesa pública dels documents sol·licitats és "indiscutible"

Compromís ha assenyalat que la Fórmula 1 "que no ens costaria ni un euro, ha costat prop de 300 milions" a les arques publiques. 

La sentència "no és ferma" i Compromís creu que serà recorreguda pel PP perquè al Consell "li ix gratis anar a judici". Per açò, estudia la possibilitat d'elevar al Tribunal de Comptes un procediment per abast i els responsables de denegar informació pública que paguen les despeses d'aquests processos. Compromís considera que els membres del PP del Consell, quan deneguen informació, ho fan per un "interès particular", no sobre la base de l'interès general. La consellera d'Educació, María José Català, és qui "més recursos acumula en la seua acció de govern". 

Compromís porta cinc sentències a favor del TSJ per recursos contra el Consell, una del Tribunal Suprem, relativa al lliurament d'informació sobre el "cas Gürtel" i set en el Tribunal Constitucional contra la Mesa de Les Corts, ha indicat. Ara estan a l'espera de noves decisions del TSJ valencià per denegació d'informació relativa al patrocini del Villareal CF. 


Compromís també preveu la possibilitat d'acudir a la via penal si el Consell "segueix denegant informació" perquè s'ha produït una reiteració de sentències en el mateix sentit.
-