L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 18 de març del 2014

L'Alqueria Blanca a la falla La Via

El tren de l'auca de la Via
La falla la Via ens sorprén enguany novament. Si l'any passat va ser l'auca de la gossa galga de l'alcalde, Mina,  i ens posaven d'actualitat el maltractament de les mascotes, enguany torna a fer diana amb un tema d'actualitat local: la moció de censura i els pactes municipals.

Això sí, passat pel filtre de l'humor socarró i àcid - com pertoca a les falles- i adaptat a la nostra realitat: la realitat de "la vall  verda, de terra  dibuixada que és finestra  oberta  a la mar". ¡Molt bona imatge literària! Una descripció concisa, concreta i precisa de la Valldigna.
L'alcalde Jordi Joan va felicitar els fallers per l'encert de l'auca
Els fallers de la Via han pres la problemàtica i tancament de Canal9,  el programa més popular i vist els darrers temps - l'Alqueria Blanca - i l'han sumada amb la situació política que ha passat Tavernes els darrers temps. Resultat: una auca, amb la qual cosa ens recuperen una tradició arrelada amb els romanços de cecs: la forma que hi havia segles passats per explicar les notícies a la societat quan no hi havia els mitjans de comunicació actual. 

I conta com entre lluita entre famílies.....  Ui, ens estem passant! Callem perquè si ho contem tot, no anireu a veure l'auca. I el que cal és anar, llegir-la, escoltar la cançó i mirar la falla, que per alguna cosa té el primer premi i també el premi a la critica local. 

Una pista: no es deixeu enganyar per la cançó que sentireu només arribar, que sembla la sintonia de l'Alqueria Blanca. Cal estar atents, per escoltar...


Seguint  un riu pobre  d'aigua  dolça
A la falda  de  la muntanya   a la Vall.
Naix  una vall  verda
De terra  dibuixada
Que és finestra  oberta  a la mar.
Pa, pa,  pa .....

Cada govern  fa el poble  diferent.
Cada família   troba  coses que amagar.
Naix una alqueria   nova

Plena de sorpreses  que  no tenen “trellat”

Pa, pa,  pa ....

Tornant   al riu,  creuant  tota  la vall.
Ja s'olora  l'arròs  al forn  a la nostra  "barrià",
Al  trinquet  ja no hi ha  partida
la gent  ara sols crida
volem   un canvi ja!
Pa, pa,  pa ...


Un gran revol a la plaça s'ha format,
Tres famílies unides per a   governar.
Palometa  no té lloc
li han  pegat  un toc
Per enganyar   a tothom.
Pa, pa,  pa ...

Seguint   un  riu  pobre  d'aigua  dolça,
A la falda de  la muntanya  a la Vall
Naix una vall verda
De terra  dibuixada
Que és finestra oberta a la mar.
Pa, pa, pa...