L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 20 de març del 2014

EL NOU LOCAL DE LA POLICIA LOCAL: EL reté municipal: situació actual (2/3)

Ajuntament, on s'ubiquen repartides en tres plantes les dependències policials



El nou edifici policial que albergarà el reté i el dipòsit de vehicles s’inaugurarà prompte i no caldrà més efectius policials per a ser custodiat. La Prefectura va iniciar uns estudis per a la millora del servei a instàncies de la regidoria de Seguretat Ciutadana i del govern municipal.
L’ajuntament alberga ara les dependències de la Policia Local, però cal saber la situació actual per entendre la necessitat de tindre un reté propi i com la mesura implica molts avantatges al servei que presten als agents i també als veïns i veïnes de Tavernes. Perquè una cosa cal tindre clara: no es fan les coses perquè sí, almenys en aquest govern municipal com ha demostrat: s’estudien, es debaten i es prenen decisions pensant en el bé comú. 

Cal saber que els estudis determinen que, en les circumstàncies actuals, les dependències a l’Ajuntament tenen poca eficiència, no són les més adients per al servei. I això es fàcil d’entendre quan s’analitzen.

El primer problema és la dispersió en l’edifici: n’hi ha al soterrani, i tots els que hi assisteixen als plenaris, escolten les portades i el trànsit dels agents que van al vestidor i armer. Al costat d’oficines ocupades per administratius, hi ha l’armer policial, i això es diu que no és massa normal, ni tampoc escoltar com es manipulen armes, o que es colen conversacions confidencials. 

La policia té també dependències a la planta baixa, per atendre els veïns. I pel matí, pot ser un caos si molta gent acut per tema de multes, ocupació via pública o a denunciar alguna cosa. I si es requereix més intimitat... no hi ha. Qualsevol que ha viscut la situació, haurà comprovat que fa la impressió que s’atén al ciutadà en un corredor. I damunt, hi ha les taules de treball, molt juntes: i el que es parla en una, ho pot escoltar el veí i a l’inrevés, o la persona que passa per davant o aquells que estan en registre d’entrada o recaptació.
 
Futures instal·lacions del reté municipal
 D’això se’n pot derivar una falta de sensibilitat envers al ciutadà, que mereix un servei policial personal, i més si els temes són delicats. I quan ho són, els policies han de demanar permís per a passar a un altre lloc, perquè tenen les dependències justes. 

I si parlem de l’agent de central ha de fer cabrioles per tindre-ho tot a mà i, si durant un moment ha d’atendre un cas urgent o gestionar les emissores, es pot trobar amb la incomprensió dels ciutadans que esperen a preguntar-li. L’agent de central s’ha d’aïllar en ocasions de serveis urgents, cosa impossible en les dependències actuals. 

Hi ha també el cas d’actuacions amb persones o casos problemàtics: per la nit, l’agent ha d’obrir la porta de l’Ajuntament per atendre directament o, en el cas de festes o si hi ha actes a la plaça, el control és fa impossible perquè la música o sorolls dificulten fer gestions per telèfon o atendre l’emissora, i això perd l’eficàcia que cal esperar d’un agent.

I no oblidem la detenció d’una persona amb comportament agressiu: ha de ser traslladat emmanillat a l’Ajuntament per iniciar diligències. No hi ha lloc adequat per a la custòdia ni hi ha intimitat per a fer diligències. Massa vegades les actuacions queden a la vista i no és gens adequat, sobre tot de matí, si s’ha d’entrar pel vestíbul de l’Ajuntament ple de gent.

I per últim, hi ha en la tercera planta: les oficines i la Prefectura. Allí també s’hi atenen a les víctimes de violència de gènere, problemàtiques amb menors i gestions més delicades o importants amb el ciutadà. I els veïns afectats han de recórrer tot l’ajuntament. Com se sol dir: només cal que se li pose un cartell al front al veí... No són situacions normals.
Futures instal·lacions del reté municipal
Sense oblidar que tràmits entre policies o amb altres departaments municipals, es fan amb trasllats per totes les plantes de l’ajuntament. Una situació que no és gens eficient per allò que es vol d’una policia local moderna i del segle XXI. 

La mateixa ubicació de l’Ajuntament implica que si algun veí necessita urgentment parlar amb la policia, o parar a preguntar per algun lloc o tema concret, li resultarà complicat aturar el seu vehicle en doble fila. 

Podem concloure que les dependències actuals, les ubicades a l’Ajuntament, amb una plantilla de més de 40 agents policials, ni són adequades, ni són les millors per a les tasques del cos, ni ajuden en res ni faciliten a la millora del servei d’atenció ni a les gestions dels ciutadans. 

És una situació que ha portat a plantejar buscar una solució, que serà el tema del pròxim tercer escrit.
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

De categoria. Esre govern demostra tindre trellat. Amb el mateix q costava lloguer deposit fora dl poble ara tindrem rete+deposit dins dl poble!!!
Este alcalde es molt bo, magrada!!!!

Anònim ha dit...

Aquet govern demostra tindre trellat, tranparència i ganes de fer les coses bén fetes encara que sempre hi ha una oposició destructiva que el únic que mira és pe'ls seus
interesos i no per els del poble, com bé han demostrat sempre als plenaris trencant el consens. Per tot això i per mentider el senyor Manolo Vidal es mereixia eixa caricatura delninot que hi ha a la falla Passeig infantil que te el nas més gran que Pinotxo. Serà perque diu més mentires i manipula la veritat més que Pinotxo???

Anònim ha dit...

Si que és deveres si passeu per eixa falla infantil del passeig podreu gaudir de eixa caricatura de Manolo. És idèntic li se pot vore fins les mentires escrites al nas, jo he disfrutat mirant-lo. Eixe xic és el que estava manant al poble...així em quedat. Gràcies a un govern local com el que tenim podem estar contents per el que està sanejant el que altres han fet mal...ó bé per a dells.

Anònim ha dit...

Com pot ser Manolseguretat ny tan farçants i dir les mentires que diuen a altres blogs afíns a ells o manipulats per ells del nou reté quan tots sabem que ha sigut una millora
econòmica, en instal.lacions millora per a la
gent, millora en seguretat i en tots els sentits.Es normal que li façen una caricatura ninot a una falla i aon siga s'ho mereix per mentider i manipulador.

Anònim ha dit...

A mi em dona igual lo del ninot i lo del reten, si es millor perfecte, ara lo de karina... axo si que no te nom...

Anònim ha dit...

Voldria una resposta a les seguents cuestions:
Al nou reten, cuant cotxes caben en deposit de la grua?
Perque aquesta nit s' han llevat 20 vehicles i no se si averen cabut al nou reten.
I laltra es, s' ha estudiat la posibilitat d'alquilar les naves on estava ubicat l'antic "plegables grau", al costat de la casa de la cultura?
Mes que res eu dic perque es mes gran,amb mes capacitat, i posiblement molt mes barat amb posibilitat d'alquilarse molts mes anys, ja que l'empresa que se'l va quedar no te previst fer res alli en molts anys.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixes preguntes les pots tindre llegint la sol·licitud pública d'ofertes per una proposta de lloguer feta per l'Ajuntament fa molts mesos.

Anònim ha dit...

Gracies cotorra per dirme on esta escrit, pero esque no eu trobe.
Meu podries solucionar?
Moltes gracies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'ho diguem, però no per tu, sinó perquè ens interessa que altres ho lligen i ho tinguen clar.

No cregues que ens xuclem el dit i ens creguem això que no ho trobes- Massa faltes voluntàriament fetes per donar a entendre el que no eres. Això d'escriure-ho tot correcte excepte els pronoms...

AÇÒ DEMANAVA EN L'OFERTA

El local tindrà una superfície útil mínima interior de 800 m2 per a usos administratiu i magatzem i una superfície exterior com a mínim de 230 m per aparcament i serveis bàsics d’aigua, llum, clavegueram i telèfon. Dins del recinte disposarà de zona coberta i tancada d’estacionament dels vehicles policials (6 cotxes i 4 motos) i una altra zona coberta i tancada per a dipòsit municipal de vehicles que s’emporta la grua i accés per una porta independent de les oficines policials

Les ofertes han de complir determinades condicions, com que el local tinga un taulell de despatx per a atenció i recepció de ciutadans; despatx per a agents, l’oficial i l’inspector; despatx per a oficines de prefectura; un altre per atenció de víctimes de violència de gènere i menors; despatx de prefectura, amb espai per a taula de treball i taula de reunions per a 10 persones; magatzem per al vestuari policial, material policial i arxiu d’expedients policials; sala multiusos amb capacitat mínima per a 30 persones; un armer en dependència independent i com no vestuari, amb WC i dutxa, separat per sexes, un magatzem per a la senyalització eventual i un WC per a visitants.


Anònim ha dit...

Gracies per aclarirmeu, no se a qui el referies, pero a mi no perque soc un simple valler mes que tenia curiositat.
Al llegiro veig que si que es lo que avia trobat, pero com no ficava el numero exacte de cotxes que cabrien en pensava que l'informacio no era lo que buscava.
Et demane disculpes si la meua manera descriure no es lo suficientment correcta, pero es que el wasap a fet molt de mal, sobretot si no tens estudis superiors.
Moltes gracies.