L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 31 de març del 2014

Assemblea informativa del govern municipal a la ciutadania de Tavernes: L'estat actual de la piscina coberta



L’alcalde, Jordi Joan, va explicar que no és l’Ajuntament qui no obri la piscina, sinó que es una situació derivada del concurs de creditors i de que encara no està legalitzat el projecte. Tots els indicis apunten a que l’empresa, que ha de pagar en termini màxim aquest estiu, no farà front a les seues obligacions i el jutge finalment donarà com extingida la societat i l’Ajuntament haurà de liquidar l’obra, amb la qual cosa estarem en un cas idèntic el de l’aparcament del Passeig.

Iniciava l’alcalde el seu parlament precisament dient això: que la piscina és un cas paregut al de l’aparcament, es va pressupostar per 2’6 milions d’euros, l’empresa havia d’aportar 1’6 milions i a canvi explotaria la instal·lació durant 40 anys. L’alcalde va qualificar eixa adjudicació com no adequada perquè es va concedir a l’empresa que tenia 0 punts en valoració econòmica, amb la qual cosa ja es podia preveure que anava a passar.

El PP va adjudicar la piscina a l’empresa pitjor valorada econòmicament a canvi de fer millores, i l’empresa encara en va afegir altres sense permís de l’Ajuntament, amb la qual cosa el cost final és de 4’8 milions en certificacions d’obra i això ha dut al concurs de creditors.

Tot està encara en mans dels jutges , tot esta en mans del jutjat i la empresa vol recapitalitzar-se però no ho esta aconseguint” deia l’alcalde, que afirmava que la cosa no fa bona impressió: l’empresa no dona senyals de vida, s’acaba el termini de pagar a l’estiu i saben que no tenen els diners i per tant l’Ajuntament està ja preparant-se davant la liquidació i s’estan tramitant eixos documents dels modificats per pagar el mínim possible i no anar a un valor superior del 2’6 del contracte, unes actuacions que qualificava de beneficioses per a Tavernes.

Concloïa l’alcalde deixant clara una cosa: si la piscina no s’obri és perquè està en concurs de creditors i també perquè s’està a l’espera de legalitzar el projecte. I encara deia més: en el cas de que l’empresa aconseguira els diners i anara endavant la concessió, hauria d’obtindre els permisos de la Generalitat i de la Conselleria d’Esports amb la qual cosa estaríem parlant encara de molt de temps.

El regidor Victor Borràs, va intervindre per a indicar que tots els indicis i noticies que té l’Ajuntament és com havia dit l'alcalde que abans d’acabar l’any, i davant el fet que l’empresa no podrà capitalitzar-se i no farà front a les obligacions, el jutge la donarà com extingida i l’Ajuntament haurà de liquidar l’obra, cosa en la que estava treballant ja la Hisenda Municipal.


Intervenció de l'alcalde. Video youtube de Compromís-Bloc

 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola. voldria saber si el video complet de la Assemblea esta en algun lloc o si algu el te y es podria pujar per poder voreu.
gracies

GORDON GEKKO ha dit...

Un govern explicant el que ha fet, el que pensa fer i com veu la situació del poble. Hauria de ser una cosa normal però malauradament no ho és. Ens hem acostumat a rodes de premsa en diferit, amb preguntes pactades i explicacions "de plasma". Els de sempre criticaran estes iniciatives però mai un govern de Tavernes ha donat tantes explicacions i informat a la gent com este. Es podrà o no estar d'acord però almenys podràs dirli-ho a l'Alcalde a la cara. ës el que hauria de ser però és la primera volta que es fa en quasi 40 anys de domocràcia.