L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 11 de març del 2014

El govern municipal aprova 346.000 euros en inversions per a Tavernes. El PP ha votat en contra.

Imatge del ple extraordinari d'avui


L’alcalde Jordi Joan com a resum del que s’havia tractat i aprovat en el ple extraordinari remarcava que el govern que presideix no deixarà de treballar en coses necessàries per a Tavernes, coses que creu que els ciutadans entenen i entre les quals comentava el retén de la PL i dipòsit de cotxes;  de nínxols del cementeri; arreglar solsides del riu Vaca;  millores del mobiliari urbà; senyalització de trànsit;  pagar factures a proveïdors.

L’alcalde considerava  que l’oposició, amb la seua postura, demostrava  clarament que no vol consens i nomes pretén imposar la seua majoria i per això en cap moment deien en quines propostes no estaven d’acord. També reprotxava a l’oposició el fet de que no es “mullaren” en res i no digueren clarament: estic en contra d’aquest obra i d’aquella. 

Com a final de la intervenció que tancava el plenari considerava com a tema de fons i que era l’única realitat  dos coses: la primera seria que l’oposició només vol imposar la seua majoria en el ple i, com a  segon, afirmava que a l’oposició li fa mal que el govern faça coses beneficioses per a Tavernes. “I això no s’entén. Jo no ho entenc” acabava.

L’alcalde Jordi Joan havia iniciat la sessió extraordinari recordant que la convocatòria  tenia com objectiu aprovar obres i inversions que no representen cap posicionament polític, son necessàries per a Tavernes i que la falta d’inversió o un funcionament anormal dels serveis públics pot afectar de forma negativa als ciutadans i fins i tot derivar en possibles responsabilitats a l’Ajuntament.

L’alcalde demanava al plenari reconsiderar la postura presa en el plenari passat i modificar el vot sobre la proposició de modificació de crèdits perquè si no s’estava perjudicant a empreses locals que ja han fet el treball i tampoc l’Ajuntament podia pagar interessos.


Trams antics del cementeri que es repararan
 

Les obres aprovades

Després del debat, del qual parlarem després, el govern municipal aconseguia aprovar les obres següents amb el seu vot a favor. El PP va votar en contra de les obres, mentre la regidora Karina Vercher no va votar.

Les obres i inversions aprovades són:
 
- 100.000 euros per a reparació de nínxols
- 28.600 euros per a reparació de solsides del riu Vaca
- 60.000 euros per a mobiliari urbà i senyalització
- 19.600 euros per a reparació  d’edificis educatius
- 11.400 euros per adequar l’entorn de l’escola de la Sardina
- 120.00 euros per condicionament del Reten Policia Local
- 8.200 euros per al sistema informàtic Braç Treballador
- 5.700 euros per sanejament en zones de Goleta-Platja

En total el plenari ha aprovat una inversió de 346.000 euros


Una de les tres solsides del Vaca a reparar
 El debat

El plenari començava amb la indicació per l’alcalde que es procedia a la votació d’inclusió de la proposta  en l’ordre del dia  atés que no era un dictamen.  Unes paraules que foren rebudes amb rialles pel portaveu del PP, Manolo Vidal,  i que motivava que l’alcalde li preguntava de què es reia. “De la pantomina de este ple” indicava Vidal.

El regidor d’hisenda, Victor Borrás, tornava a explicar les obres i inversions previstes (les indicades dalt) i va remarcar que eren obres que correspon fer-les a l’Ajuntament, i va explicar també quines baixes es produïen per dotar les partides.

La regidora no adscrita Karina Vercher va dir que havia emes un “vot particular” i era partidària d’aprovar part de les proposades, però no la reparació de nínxols, ni la millora i reposició de mobiliari urbà ni  senyals de transit ni el condicionament del reten de la PL, perquè no eren urgents.

Jordi Joan li indicava que el govern no opinava igual sinó que els nínxols s’han d’arreglar perquè un informe de l’arquitecte ho diu així i hi ha perill en els forjats i també indicava que cal tindre partida oberta per comprar papereres  i banquets. Manifestava que l’oposició no pot criticar que no es reposen papereres i banquets i quan es fa la proposta votar en contra, mentre era urgent condicionar el reten de la PL i dipòsit de vehicles perquè s’acaba el contracte aquest mes.

La regidora Llum Sansaloni feia una crida a la reflexió i al vot a favor perquè els temes que hi ha damunt la taula els entenia com a necessaris per a Tavernes i que beneficien als ciutadans. “
Son diners de tots que anem a invertir de manera que donen el seu fruit a la ciutadania”
 
Detall de l'estat dels trams vells del cementeri

El portaveu del PP, Manolo Vidal, deia que el govern s’aprofitava perquè els faltava un regidor i va reiterar que no volia propostes agrupades  perquè si en alguna no estan d’acord es pot separar i votar els demés. 

Un incís volem fer ací: Mai al llarg de les seues intervenció va dir a quines obres s’oposava el PP ni perquè votava en contra. Fins i tot es va mostrar a favor majorment i va dir que no hauria estat cap problema dur-los per separat. I diguem nosaltres i si no hi havia problemes en cap obra ¿perquè van votar en contra, si com ell millor que ningú sap, amb un únic expedient es fan les coses més fàcils i es millora la gestió municipal”? Ell s’ho sabrà el perquè del vot en contra.

Vidal va criticar i es va mostrar en contra del condicionament del reten de la PL  i ho justificava dient que no sabia res i no se’ls havia informat de res, que no coneixien els informes, ni els costos, i acabava dient que “s’havien fet tots els "artilugios", totes les "artimanyes"  per fer el ple”.

Borras li va haver d’aclarir a Vidal que les comissions informatives estan per a preguntar i si no havien preguntat és perquè no havien volgut  i confirmava que eren els regidors del PP qui no havien preguntat res, que no s’havien informat de res a pesar d’haver tingut molt de temps i ocasions des què es va fer la contractació.

Borras li va preguntar a Vidal si quan deia que “eren "artimanyes i artiliguos" celebrar un ple amb la falta d’un regidor” s’estava referint al ple que el PP va forçar a celebrar a finals d’agost.

Encara va haver un torn final on Vidal va justificar haver demanat el ple d’agost perquè desconeixia que algun regidor – en referencia a l’alcalde-  estiguera fora i va reconèixer que la convocatòria del ple extraordinari d’avui era legal

-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord amb fer inversions al poble encara que no m'ha agradat el procediment utilitzat. Ara ja està fet i les seues raons tindrà el govern municipal.
El que no veig gens clar és que la part grosa de les inversions (el 35%) se l'amporta el nou reten que no és propietat municipal.
El govern hauria de explicar el cost i el benefici que tindrem amb el nou reten.

Bonic ha dit...

Que no ningù paralitze les poques inversions que es poden portar a Tavernes. El vot d'una regidora que no té res a veure amb el PP, no pot determinar que unes persones no cobren com a retorn del que paguen en impostos.
Té un vot d'esquerra segrestat.

EL Tan misericordiós PP s'oblida que el poble està constituit de persones que esperen les ajudes del treball, que per culpa del deficit públic, volen no invertir ni que invertesquen les menudes institucions en el poc que poden.

L'ajuntament pega un colp a la taula i diu que primer són les persones i després les persones. NO ELS TROBARAN EN EL CONTRARI.

I nosaltres en alegrem que el poble funcione.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Primer anonim:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/10/mes-sobre-la-sollicitud-dofertes-feta.html

Anònim ha dit...

Hem vist un gran alcalde, posant-se on li toca per tirar endavant la millora del poble què de ben segur aportarà el benestar de les persones. Sempre amb arguments cosa què el PP mai aporta. No ens equivoquem què sols el què li preocupa al PP és la completa paralització del benestar de les persones aportat per un govern què està treballant amb pocs recursos aconseguint uns grans resultats.

Ricard ha dit...

No vaig poder assistir al plenari. Avui, cosa rara amb mi, li he pegat una ullada a la nota, (per dir alguna cosa), qeu firma un tal Carles Gimeno a "Las Provincias". Patètic, no utilitzare més energia amb aquest personatge. Si advertir a Jordi, Victor, Llum, Carmen, Llacer, Pilar, Evarist i, ara, Perfecto que tenen un enemic, (que no adversari) perillos. I no encara per ell, però si per el mitja de comunicació. Ell conta les coses com vol i poden ser mentires i el diari, sense preguntar ni comprovar res, les publica i ja esta.
Si hi han uns pocs diners per gastar-se al poble, be esta que ho facen. Guanyem tots els de Tavernes. Clar això molesta als obstruccionistes, potser entre ells està l'esmentat, que ara no pot fer com empresari el que feia amb el pp i per això escriu tant a favor d'una part.

Anònim ha dit...

Vols dir que CG pasa l'article a. MV abans de publicar-lo.
Vols dir que Carlos esta fent campanya per a poder tornar a treballar amb el PP?
Vols dir que va deixar la radio local en entrar a manar un nou govern?
Crec que CG no te cap ideologia i nomes defensa els seus interessos, sempre ha dit que calia estar be amb els politics...
El Bloc no ha sigut massa inteligent, si no llogar-lo havera pogut no pegar-li la patada al cul com ha fet amb tots els que treballaren poc o molt a l'Ajuntament amb el PP i ara no el tindria a la contra, o no tan descaradament com fa al recer de LP.