L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 26 de març del 2014

Enquesta de la SER: Els valencians es mostren a favor d'un govern entre PSOE-Compromís-EU per a la Generalitat abans que la continuïtat del PP


Les dades de l'enquesta exclusiva de la Cadena SER, el treball de camp de la qual es va realitzar entre el 6 i 12 de març, indica que el PP seria el partit més votat al País Valencià amb el 29,7% del vot, però amb quasi 20 punts percentuals menys que l'any  2011. 

El PSOE se situaria de nou en segona posició amb el 21,2 % del vot, quasi 7 punts menys que en les anteriors eleccions. 

Compromís ocuparia la tercera posició, amb el 15% del vot: un augment de quasi 8 punts percentuals des de 2011. 

UPyD, amb el 13,3%, estaria en quart lloc, creixent 10,8 punts. 

A un punt de distància se situaria EUPV, amb el 12,2% del vot, el doble que en 2011.

La suma de vots de PSPV, Compromís i EUPV aconseguiria el 48,4%, xifra que el PP no aconseguiria ni amb un hipotètic acord amb UPyD que es quedaria en el 43%.

A més de l'estimació de vot, l'enquesta pregunta directament si prefereixen per al País Valencià un govern tripartit d'esquerres o un del PP. El possible pacte entre PSOE, Compromís i EU s'imposa com a favorit enfront d'un govern del PP: el 35% dels valencians ho prefereix, enfront d'un 15% que es decanta per la continuïtat dels populars. 
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja veurem que passa... Igual es arriscat fer un tripartit, o no...

De totes formes, el PP començarà prompte la seua campanya antitripartit cataliniste i separatiste... Per si les mosques!

Anònim ha dit...

Pensava que en la vida voríem una enquesta en estos resultats, esperem que siga real i que en les eleccions ja no li voten més al PP!!

Anònim ha dit...

Normal. 20 anys son massa anys manant els mateixos.

Anònim ha dit...

ja sabem com queden ela tripartits, no sola a Tavernes, a Catalunya... poc va durar, i prou fotuts van quedar tots els partits que el formàven. A més, un votant del psoe no opina igual que uno d'EU, Bloc. i això desgasta per dalt i per baix. Que s'ho pensen be

Anònim ha dit...

Els tripartits queden segons es facen, es negocien o després les relacions de persones que s'establesquen.

Mira el cas de Tavernes, el tripartit (bipartit per exigències del guió) ha anat i va molt bé. Això es el que li fot al PP que esperava que en poc temps saltaria pels aires, i ja veus la cosa rutlla i aniria millor amb una regidor d'EU.

T'imagines si en lloc de Karina Vercher estiguera ara el número 2 d'EU?.

Anònim ha dit...

Hauríeu d'haver afegit a la notícia:
-Estadística de a qui es prefereix al proper govern, els votants del PP diuen un 53% que el PP i un 7'9 el tripartit, els de Compromís un 1,4 que el PP (?), els del PSOE diuen un 0,8 el PP i EU un 0% el PP. Per vore on esta cada partit (o els seus votants, millor dit).
-Mònica Oltra la millor valorada (rar que no en digueu res dels líders), amb un 4,01 molt per damunt tambe del seu company Morera, amb 2,81 mes valorat que Puig (2,71) pero menys conegut que aquest (60,6 vs 68,1). El que es mes extrany, es que entre els propis votants de Compromís segueix guanyant la de Iniciativa amb 7,5 per 5,8 a Morera. Tambe millor valorada a dintre del PSOE i EU per davant dels seus líders.
-Tambe prou significatiu que en quant al sentiment nacionaliste no destaca diferencies significatives en els diferents partits, tampoc en Compromís, encara que no dona dades per partits, nomes un 17% del total dels valencians. Res que vinga de nou.
-Sobre si català i valencià son el mateix un 48% diuen que no (majoria del PP) davant 44 que diuen si.
-Sobre el tema de la (infra)financiació estatal de Valencia, sorprèn que dins el desconeixement general siguen el PP (59,5 votants) i PSOE (50,4) els que mes creguen que estem mal finançats. No se si el missatge de Compromís no aplega als seus votants o estos no se'l creuen. O els del PPSOE es creuen estafats pero no fan res i continuen votant igual. Tambe cal dir que hi ha un 44% que no en saben dir del tema.
Crec que cal molta cultura politica i cultura en general, i gran part de culpa la tenen els nostres gestors politics.