L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 29 de març del 2014

La Mancomunitat de la Valldigna va lliurar els "XV Premis Valldigna" anit en l'Almassera monacal.



La Mancomunitat de la Valldigna va lliurar anit els “XV Premis Valldigna” en un acte realitzat en l’Almàssera del monestir de Santa Maria, que va acollir també la presentació del llibre “Antonio Chover: Obra per a Piano” de José Andrés Romero Mazarrota i l’actuació del “Cor de Cambra QuinzedeMarç”. Els actes es van centralizar en aquesta estància monacal en previsió del mal temps.

El cor "Quinzedemarç" va oferir un concert amb una emotiva segona part en estar dedicada a cançons del compositor valler i guardonat, Antonio Chover, on poguérem escoltar a més de peces tan emotives com “La barraca”, altres diverses inèdites per als presents i entre les quals cal ressenyar “Cant de la Valldigna”. 


 El sopar que serveix de lliurament dels premis va comptar amb la presència, a més dels alcaldes de les quatre poblacions de la Valldigna, de distintes personalitats representants a al Diputació Provincial, la Fundació Jaume II el Just, la delegació de la Unesco a València, president de la Mancomunitat de la Safor i comandància de la Guardia Civil de Tavernes, a més de regidors dels ajuntaments de la Valldigna. La regidora de Tavernes, Carmen Canet, va presentar l’acte en el transcurs del qual va fer un parlament reivindicant els valors de la Valldigna.

La Mancomunitat va atorgar el guardó “Amic de la Valldigna 2014” a l’escriptor, assagista i autor teatral José Monleón Bennácer, de Tavernes, distinció que va recollir la seua filla Angela, i que va llegir unes paraules escrites per son pare i on feia referència al Tavernes que va viure de menut, en la zona del Prado, i on recordava els concerts de les bandes locals “El Rabó” i “El Tapó” i la seua rivalitat, al temps que agraïa la distinció a la Mancomunitat de la Valldigna.

El músic i compositor Antonio Chover i el pilotari Paco Lluís Brines Ferrer “Coeter II” van rebre una distinció en reconeixement a la seua trajectòria, mentre Eladi Mainar el rebia com a “Premi d’Investigació”. 

Agustí Pascual, vicepresident de la Mancomunitat, va dirigir unes paraules als assistents sobre el significat i el sentiment de Valldigna, mentre el president i alcalde de Simat, Sebastià Mahiques, insistia més en els aspecte de serveis que pot oferir l’entitat a tota la subcomarca, indicant que calia fugir dels individualismes i unir tot allò que ofereixen distintament els seus pobles (mar, muntanya, aspectes culturals...) perquè tot alhora presenta una oferta complementària, sobre tot en el camp del turisme.
-