L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 31 de març del 2014

Assemblea informativa del govern municipal a la ciutadania de Tavernes: L'aparcament del Passeig



“Ha estat un dels pitjors problemes que vam trobar quan vam entrar a l’Ajuntament. Imagineu-vos que ens fem càrrec de l’Ajuntament i el primer que ens diuen és que s'han de pagar vora 2’5 milions d’euros que damunt no tens”. Era l'inici de la intervenció de l'alcalde, Jordi Joan, i confessava que eixe problema li va produir moltes nits sense dormir i amenaces d'una querella penal, perquè l’empresa volia cobrar de seguida.

Jordi Joan considerava que el govern municipal ha resolt el problema satisfactòriament i, sobre tot, defensant els interessos de Tavernes que era el que la ciutadania esperava i volia.

L’alcalde explicava la historia del parquing, com era una obra pública, que primer es va concedir per a 40 anys, després per a 60 anys i tal com tots intuïem, el negoci no era tal negoci i l’empresa va abandonar amb la qual cosa l’Ajuntament rebia una actiu i estava obligat a pagar-lo. I afirmava que davant les preguntes de “si això és així?” aclaria que es la llei i l’obligació era pagar la inversió a l’empresa.

Un primer càlcul era l’obligació de pagar més de 2’4 milions que el govern ho va portar a ple i ho vaig deixar sobre la taula per no poder pagar – d’ací venia l’amenaça de l’empresa d’una querella penal a l’alcalde, que no era culpable de la situació -, després es va fer una revisió que determinava pagar 2’1 milions (més els interessos) i finalment en passar al “banco malo”, que acceptava quites, es va determinar pagar 1’7 milions, es van perdonar els interessos i totes les demandes judicials, amb la qual cosa l’alcalde considerava havia valgut la pena els esforços i nits sense dormir perquè havien aconseguit estalviar a l’Ajuntament 1’2 milions d’euros.

(Un incís, lectors i lectores: L'alcalde confessava que havia estat moltes dies sense dormir i tenia damunt l'amenaça d'una querella penal contra la seua persona. Tot per defensar els interessos de Tavernes, uns maldecaps patits que al final s'han convertit en 1'2 milions d'estalvi per a a tots, inclosa l’oposició, perquè els paguem tots dels impostos.  


La mala gestió del PP l'estem pagant molt cara. I queda encara la piscina.

Un estalvi a les arques municipals de 1'2 milions, i hi ha que demana que se li reduïsca el sou a l'alcalde, com si fora un mal feiner que no aporta beneficis a la ciutat, com altres que nosaltres sabem feren que cobraren més i arruïnaren Tavernes.  

Vergonya, cavallers, vergonya) 

Intervenció de l'alcalde. Video youtube de Compromís-Bloc

 
 
Víctor Borràs va remarcar que des del primer moment l’empresa demanava modificacions del contracte i reafirmava la sorpresa negativa que va ser trobar-se amb eixe 2’4 milions, i com l’empresa estava disposada a les querelles indicades per l’alcalde.

Va confirmar les gestions ja explicades per l’alcalde i com l’enviament del pagament al SAREB (el banco malo) va ser una sort en permetre establir negociacions, que van ser molt dures, fins arribar a eixos 1’7 milions, i l’empresa va haver de contentar-se i fins i tot haver de renunciar als interessos.

L'obligació legal de pagar eixos 1’7 milions finals ha obligat a suspendre actuacions previstes en altres camps, així els diners previstos per a la Casa de les Indàlecies, expropiacio terrenys de la depuradora, ampliació del cementeri i la segona fase (Escola d’Adults) del nou centre escolar es dedicaran a aquesta pagament.

Com que eixos diners, existents en la comptabilitat, no ho estan físicament pel sistema de caixa única que usa l’Ajuntament, s’havia firmat una pòlissa de venciment octubre d’enguany que fa que el banc avance el cobrament de l’IBI del 2014 i poder pagar pròximament.

També es va indicar que si la Generalitat li pagarà a l’Ajuntament els diners que li deu, no haurien existits aquests problemes i s’hauria pogut pagar sense usar una pòlissa bancària.

-