L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 23 de març del 2014

Més explicacions sobre la contribució que pagarem i la seua abaixada


Disculpeu-nos si insistim, però d’ací poc es paga el primer termini de la contribució. Molts veïns desconeixen els canvis i nosaltres ho tornem a explicar. 

Hem de tindre clar i saber el següent:

1. Tavernes anava a pagar fins el 2016 una contribució aprovada només pel PP, que damunt en el seu dia no es va al·legar ni oposar a l’exagerada revisió cadastral del 2006. 
 
2. Per tant: Es fals que el govern actual haja pujat la contribució. Els valors aplicats els darrers anys i els que s’anaven a aplicar fins el 2016 van ser aprovat pel plenari només pel PP amb govern de majoria absoluta


3. La contribució que s’ha pagat el 2012 i el 2013 va ser aprovada pel PP en el 2006 quan va decidir que pagaríem durant 10 anys per actualitzar els valors. Per tant: no té res a vore amb el Pla d’Ajust del govern de Jordi Joan, aprovat en el 2012, que és un pla de sanejament de l’Ajuntament. 

 

En la gràfica podeu vore en color blau les pujades de la contribució tal com el PP les va decidir en el 2006. Va
aprovar una pujada del 10% cada any i era obligat pujar fins el 2016 per actualitzar els valors. Mireu, en color blau, què hem pagat fins el 2013 i què anàvem a pagar fins el 2016 si el govern actual no haguera baixat la contribució.

Hem de saber que l'abaixada de valors cadastrals ho aprova el Ministeri d’Hisenda a petició dels Ajuntaments. Només fer-se càrrec el govern actual, va iniciar tràmits perquè l’Estat abaixara els valors cadastrals de Tavernes. Dos anys han durat les gestions i peticions a Hisenda que han aconseguit la rebaixa de valors que s’aplica el 2014, el 2015 i el 2016. Conclusió: aquests tres anys pagarem menys contribució de la que havíem de pagar.

La rebaixa aconseguida pel govern actual s’ha dibuixat en color taronja. Es veu clarament com les mesures del govern actual trenquen la tendència a l'alça i abaixen i estabilitzen la contribució aprovada pel PP (color blau). Observeu la gran diferència entre columnes blaves i taronja, entre els valors del PP i els del govern de Jordi Joan, en taronja.

I com es tradueix això en les butxaques dels veïns? Què pagarà cada vivenda enguany? És impossible dir ací que pagarà cadascuna de les 18.000 vivendes, més o menys, que hi ha al poble i la platja. Teniu ací uns exemples, en base a 11 diferents i en llocs diferents, cinc del poble i sis de la platja perquè vegeu els canvis. 


Si observeu el quadre de dalt, a la primera columna hi ha el pagament tal com estava aprovat pel PP per a cada casa. A la segona columna hi ha el que pagaran ara gràcies a les rebaixes aplicades pel govern actual a la contribució. I en la tercera columna hi ha els euros que cada casa s’estalvia i el % de rebaixa. Com veieu, totes les cases del poble s’estalvien entre el 13’5 i el 14% del que hi havia previst en la contribució.


L’any que ve, el 2015, i el següent, el 2016, l’estalvi de la contribució a cada família serà més gran. I això es comprén mirant la primera gràfica: el govern actual (en taronja) abaixa i manté igual la contribució. No es produiran les pujades de la contribució que si que es veuen en les columnes blaves perquè deixarà de pujar cada any el 10% aprovat pel PP fins el 2016 (color blau).
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Voldira, si és possible que també expliqueu la situació de 2015 i 2016.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho intentarem més endavant.