L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 9 de març del 2014

El concert en commemoració del Dia de la Dona, ompli de gom a gom l’auditori de la Casa de la Cultura


El concert de cambra, que ha tingut la col·laboració i patrocini de l’Ajuntament ,a més de celebrar el Dia de la Dona va servir per poder comprovar el gran grau de mestria al clarinet del jove valler Jaume Sancho, no una promesa del clarinet com era la darrer vegada que l’escoltàrem, sinó una gran realitat ja avui dia, i així ho va demostrar davant el públic de la seua ciutat que va respondre a l’extraordinària qualitat del concert omplint l’auditori de gom a gom. El mateix Jaume Sancho en donar les gràcies en acabar l'acte  va dir que havia sorprés als músics participants la resposta de Tavernes i que no s’esperaven aquesta massiva assistència, unes 400 persones calculem nosaltres. 

Al costat del nostre conciutadà, hem de remarcar la presència d’uns músics joves però ja madurs en l’art de la interpretació dels seus instruments musicals cas de Helena Garreta (arpa), Itxaso Sáinz de la Maza (piano), Pablo Kirschner (violí) i el mateix Jaume Sancho (clarinet). 

Molt acurat tot el concert, dividit en dues parts, i on poguérem escoltar en la primera part “Sonatina per a clarinet i piano” de B. Martinez; “Solo de concours” de A. Messeger, aquestes dues amb el so del piano i clarinet, i “Una barca sobre l’oceà” de Ravel, només amb la música del piano. 

La segona part va ser un homenatge a I. Gotkovsky i ens va oferir “Elionna” en els seus quatre moviments amb música d’arpa i clarinet i “Trio per a violí, clarinet i piano” una peça de gran dificultat tècnica on els tres intèrprets van brillar a gran alçada. 

Realment un concert magistral, que ens va semblar curt atés els moments màgics que es van crear en la sala amb la projeccció d’imatges i sobre tot, el caràcter reivindicatiu de la segona part, per alguna cosa se celebrava el Dia de la Dona, amb la projecció mentre s’escoltava la música de I. Gotkovsky d’imatges amb frases dites per homes, grans personatges, i on es demostrava el caràcter missògen de la societat que vivim i del qual la música no s’ha escapolit. Cas de la frase dl gran director Herbert Von Karajan: “En la meua orquestra no hi ha dones. (Aquestes) Estan en la cuina”. 

Felicitar per tant a Jaume Sancho i com no, també l’enhorabona i donar les gràcies als seus amics músics per acompanyar al nostre conciutadà en aquesta nit especial al seu poble, així com les felicitacions a familiars i amics que ompliren l’auditori.
-

2 comentaris:

Xelo Palomares ha dit...

Un gran concert com es preveia per la qualitat dels músics i m'alegra vore que amb nombrosa assistència de públic; perquè l'acte ho mereixia.

Anònim ha dit...

Gracies Helena, Itxaso Pablo i Jaume. El nivell del recital no és l'habitual. Crec que haurieu de fer-lo al Palau de la mùsica de València. S'ho mereixeu.

Llàstima que Rajoy i cia no vos faciliten les coses. Si ara feu aquest tipus de concert, que fareu en 3 o 4 anys més?.

Gracies de nou.