L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de març del 2014

L'alcalde Jordi Joan dona compter en plenari de la liquidació del pressupost 2013



L’alcalde, Jordi Joan, va donar a conéixer el resultat de la liquidació del pressupost del 2013 que segons havia avançat en el plenari de febrer és positiu en 2’3 milions positius. Igualment va indicar que el remanent de tresoreria es positiu en 1’5 milions. Aquesta liquidació junt al Compte General és la que s’enviarà al Ministeri d’Hisenda i al Sindic de Comptes per a la fiscalització. 

S’ha trencat per tant la tendència de remanents negatius de tresoreria que ha tingut l’Ajuntament de Tavernes des de l’any 2006 i que va arribar al més alt nivell amb el anys de govern del PP i Manolo Vidal, amb un resultat final massa sabut: el nou govern va heretar un Ajuntament en la ruïna econòmica (Vore quadre de davall). 
 
El govern municipal actual ha estat el responsable complet dels dos darrers pressupostos, els dels anys 2012 i 2013, perquè no oblidem que el del 2011 era un pressupost del PP. Els resultats en els pressupostos propis han estat espectaculars. Aixi, en el referent en el pressupost ordinari si el resultat de la liquidació era de -2’1 milions (negatiu) passava a ser + 1’8 positiva en el 2012 i en el 2013 és de + 2’3 milions també positiu. 

Jordi Joan va recordar que van heretar un romanent negatiu de tresoreria de 4’5 milions per acabar el 2013 amb un romanent positiu superior a 1’5 milions. I també va destacar que mentre el 2011 el deute amb bancs era de 16 milions en el 2013 ara és de 15 milions, a pesar dels préstecs que ha fet aquest govern per pagar els proveïdors que no havien cobrat amb el PP. Una situació que s’ha capgirat per complet i mentre abans es pagaven als 9 mesos, 1 any o més d’1 any, ara s’està pagant entre 1 i 2 mesos.

L’alcalde va explicar també que s’havia recaptat menys del previst inicialment, sobre els 300.000 euros de menys, però això s’havia equilibrat amb una polótica de despeses i preus ajustada i que havia fet que foren menys de les previstes. 

També remarcava que l’evolució de les factures impagades en acabar l’any, o siga l’OPA han seguit una tendència a la baixa: quan van entrar a governar es van trobar en factures impagades per valor de 1’16 milions, eixa quantitat va disminuir a 280.000 euros en el 2012 i l’any passat, 2013, va acabar en 80.000 euros. 

El treball col·lectiu i compromés de tot el govern municipal, dels funcionaris i proveïdors, amb la pràctica del sentit comú en les despeses i la seua contenció i que cada regidor no gastarà el que volguera, inclús sense consignació, estava també entre els factors de l’exit sense oblidar haver confeccionat uns pressupostos realistes, on no s’ha gastat el que no hi ha.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Es nota que el socialiste Victor Borràs porta la regidoria d'hisenda.
Molt ben fet Victor!
#BonGovern

Anònim ha dit...

El regidor Victor Borrás es el REGIDOR-DELEGAT d'hisenda.

La presentació de pressupostos al ple per aprovar-los i presentació de la liquidació dels mateixos al ple i als organismes oficials es preceptiu de l'alcaldia per llei, i els firma i es responsabilitza l'Alcaldia no el REGIDOR DELEGAT.

I es el que va es va fer en el ple passat.

Això no té res a vore amb que se li done la paraula al regidor d'Hisenda en els temes dels pressupostos per si vol fer algun aclariment, com va ser el plenari passat de dilluns.
I això nomes passa en esta legislatura i em sembla normal i correcte, perquè és un equip. Però responsabilitat i obligació només de l'alcaldia.

Abans en temps del PP, en la passada legislatura per exemple, de pressupostos no parlava la regidora delegada Luisa Mifsud i sempre ho feia Manolo Vidal.

Consulte vosté les actes que ocasió en té.

Anònim ha dit...

Pero que feu, barallar-se entre vosaltres, al final es una noticia molt possitiva, que un govern progresista esta traguen al poblé del pou on el va deixar el PP.
L'enemic el teniu a la dreta...

Anònim ha dit...

Enhorabona a Jordi i a Borràs, si, correcte!

Anònim ha dit...

I ara a fer les inversions i millores que el poble falta te! Avant!

Anònim ha dit...

No entreu al drap del ppero de les 11.21. No veieu que han posat la molleta per a que picareu???.

El de les 15.49 va per bon cami. L'enemic, i ho dic en totes les lletres, l'enemic, és la dreta.

Hauria de ser l'adversari, o, si mes no, l'oposició. Però, no és així. És l'obstrucció i el desgavell fet política. És el pp amb la seua versió més casposa.

Anims, Jordi, Victor i la resta de l'equip. Al cap i al fi si els regidor desfalafiaren no es podria retallar el deute. Deixeu-se de si este, o l'altre. Pilar tindrà retallat els diners per a festes i Llàcer per a esports. Feu pinya com fins ara i no feu cas del paranys pperos. Avant amb força que podeu.

Ah!! i moltes gràcies a tots 8

Anònim ha dit...

No tinc res contra Castella
contra el poble castellà
que l'enemic és comú
i hem d'anar junts a lluitar

Qui ens ha enganyat a nosaltres
a ells també els ha enganyat
La suor de qui treballa
té un idioma universal

Si ens han xafigat la llengua
a ells els han canviat
la parla sana del poble
per un parlar engolat

Si ens han amagat la història
la que ells els han contat
no és la història del poble
que s'ha fet sempre lluitant

No tinc res contra Castella
contra el poble castellà
que l'enemic és comú
i hem d'anar junts a lluitar

Si a qui treballa el foten
tant és ací com allà
per a fotre'l no pregunten
quina llengua sol parlar

Valencians de cap a peus
som i sabem estimar
lo que és nostre i defensem
contra el qui ens ho vol furtar

Que no és el poble amics
l'interès nostre és germà
sent d'Euskadi o de Galiza
de Castella o catalans

No tinc res contra Castella
contra el poble castellà
que el enemic és comú
i hem d'anar junts a lluitar

No tinc res contra Castella
contra el poble castellà
que el enemic és comú
i hem d'anar junts a lluitar


Lluis el Sifoner, any 1978. Ho recordeu els majors.
Els jovens preneu mostra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Lluís el Sifoner: "La mare que els ha parit".

Anònim ha dit...

Que te que vore Lluis el sifoner, castella i el castellà amb donar compter en el plenario de la liquidació del pressupost de 2013?

Anònim ha dit...

Aprofiten per anar-se'n del tema i fer política. L'únic que utilitza la llengua partidistament no és el PP.
Si altres haverem divagat de la notícia no ens haveren publicat, però qui paga, mana.

GORDON GEKKO ha dit...

Gran gestió econòmica la del govern de Jordi Juan. Els compters clars. Un Ajuntament sanejat o en vies de ser sanejat és la millor garantia que pot donar un governant als seus ciutadans.

Ara hi ha debats de què fer amb el superàvit. Uns farien això, altres allò....s'obliden del més important: hi ha superàvit senyors. I això ha costat molt de treball d'aconseguir perquè molts ja s'havien acostumat als numeros rojos en l'Ajuntament.

Jo crec que el legat més important que deixarà este govern és el rigor i la serietat a l'hora d'afrontar les finances municipals. Han demostrat que es poden quadrar compters i baixar impostos.

Molts s'omplin la boca de quadrar els dèficits....però mai els quadren. Molts s'omplin la boca en baixar impostos....però mai els baixen. Molts s'omplin la boca en baixar el deute....però sols saben incrementar-lo. Uns fan política Matrix i altres xafen el terreny. S'equivocaran alguna vegada....però xafen el terreny. ës la diferència entre saber lo que costa guanyar un duro i no saber-ho. I com deia el meu avi: "Els homes per lo que fan. Ni per lo que han fet ni per lo que faran. Per lo que fan".

Felicitacions.

Anònim ha dit...

Al de les 18.32. Molt ximple, la canço parla d'enemic comú. L'equip de govern de Tavernes te un enemic comú. Eixe enemic ens ha enganyat, ens ha xafigat la llengua, ens han contat la seua historia....Crec que s'en diu metàfora. Hay la Cultura!!. Que gran idea la de la dreta retallar amb educacio i quina desgracia per a la esquerra. I tot aixó amb B.U.P. solament. Pobres bachillers d'ara.