L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 23 de març del 2014

EL NOU LOCAL DE LA POLICIA LOCAL: EL futur reté municipal (3/3)

Completem avui l'informe sobre el reté. En el segon article comentàvem la situació de les dependències a l'ajuntament i us aconsellem de llegir-lo de nou per tal d’entendre millor aquest. Ací teniu l'enllaç:

Les noves dependències tenen una distribució adequades a la tasca policial i atenció personalitzada al ciutadà. Una distribució feta segon la planificació derivada dels estudis de Prefectura atenent les necessitats: accés controlat a l’interior del reté des de la mateixa vorera exterior, l’atenció al ciutadà de forma individualitzada, llocs reservats front al propi reté per a poder parar el vehicle i accedir al reté a preguntar qualsevol tema, dependències i llocs de treball aïllades segons necessitats però visibles per qualsevol (es tracta de donar intimitat a la relació policia-ciutadà, però sense necessitat de fer-lo sentir a la presó per despatxos tancats).

També s'hi contempla la distinció de les zones d’atenció a les reservades als efectius policials; entrada reservada a víctimes de violència, totalment discretes, amb despatx a banda per a la seua atenció; lloc d’atenció al ciutadà, més o menys visible depenent de la situació; varies línies d’atenció al ciutadà, que en moltes ocasions no cal ni que passe del mostrador inicial; agent de central emissores perfectament aïllada, per a no molestar ni ser molestat en casos d’emergència, però amb la possibilitat d’atenció directa al ciutadà i de visió total del reté i de l’accés exterior al reté; dipòsit municipal de vehicles totalment controlat per la policia, que formen part de les pròpies instal.lacions, com un annex; sala de conferencies, per atendre al lloc reunions amb associacions o grups de fins a 30 persones.

Molts avantatges, i planificat de fa anys, independentment del lloc escollit. S’ha fet atenent a l’informe de la Prefectura de necessitats que, en un primer esborrany, data de gener del 2012. I en dóna arguments a les necessitats. 

El lloc permet que tots els vehicles policials estaran custodiats al mateix lloc, amb disponibilitat immediata. Estacionar-los al pàrquing soterrani, no implica massa eficiència ni és lògic. La superfície dóna com hem dit possibilitats al dipòsit municipal en una nau coberta i annexa a les dependències. També hi ha actuacions o comprovacions policials que poden provocar molèsties puntuals als veïns. La ubicació del nou reté, eradica totalment les mateixes. 

Les dimensions del reté faciliten també tindre un magatzem i arxiu policial idoni, i no la dispersió actual. També facilita un magatzem de senyals, evitant al ciutadà i pròpia policia més desplaçaments innecessaris. La centralització de tasques i mitjans policials aporta eficàcia i eficiència en l’atenció al ciutadà i en el desenvolupament de les distintes i moltes tasques policials. 

Una avantatge més: tant ciutadans com policies, tindran lloc per a estacionar els vehicles particulars pràcticament al costat del reté. L’accés immediat a l’Avinguda la Valldigna (la comarcal) facilita el ràpid desplaçament cap o des del reté. I això es millorarà amb els canvis de senyalització previstos en la zona, per tal de facilitar els accessos i el propi estacionament. 

El ciutadà tindrà una atenció personalitzada des què entra fins a que ix del reté. No s’ha d’oblidar que es tracta de dependències policials i que la persona està controlada des que vol accedir al reté. Açò comporta una seguretat extra per al ciutadà i per als propis policies.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaja, amb tanta informació eixos demokrates i peperos ho tindran ben clar. Com ells no ho han pensat, tot està mal