L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dissabte, 1 d’agost del 2020

Josep Casanova va oferir un concert extraordinari de clarinet en el "Balcó de la Cultura".

Josep Casanova ens va oferir el passat dijous un concert extraordinari dins de la programació del cicle “El Balcó de la Cultura” organitzat per l’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Cultura.

Josep Casanova, en un concert memorable i ajudat per la musica d’una orquestra virtual (la música orquestral  prèviament enregistrada), cosa que donava un “plus” de dificultat, ens va mostrar i demostrar com traure tota la riquesa i bellesa en timbre i matisos que té l’instrument.

El concertista va triar dues obres de Mozart, un homenatge al músic universal que a, més, va ser l’introductor de l’instrument en l’orquestra i que assoliria una gran importància en la música de cambra al segle XVIII. Podem dir que gràcies a això, el clarinet avui és el que és.

Josep Casanova va iniciar el concert amb la interpretació del “Concert per a clarinet en La i orquestra Kv.622” de Mozart en els seus tres primers moviments “Allegro”, “Adagio” i”Rondo allegro”, una interpretació molt acurada d’uns dels concert que té en el segon moviment una de les melodies més conegudes i que està considerat obra fonamental dins del repertori clarinetístic.

La segon peça de Mozart que va oferir va ser el “Quintet Kv581 per a clarinet en La i quartet de corda” - també conegut com a “Quintet Stadler” en estar dedicat al seu amic clarinetista Anton Stadler- interpretada en els seus moviment primer (Allegretto) i quart (Allegretto con Variazioni).

La interpretació exquisida de les dues obres per Casanova va ser premiada amb aplaudiments dels assistents. Al final, va oferir un bis, en aquest cas sense el recolzament virtual de l’orquestra per un problema tècnic, però no va caldre eixe suport per gaudir d’una excel·lent interpretació que demostrara la mestria i el domini que té de l’instrument.  Un gran concert.