L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 14 d’agost del 2020

Ja coneixes les noves mesures obligatòries per atallar l'increment de la Covid-19? Te les oferim a continuació

 

El Govern i les comunitats autònomes han tancat per unanimitat l'aplicació d'onze mesures per a atallar l'increment de la Covid-19 a tot l'estat. S'inclou la prohibició de fumar si no es pot garantir la distància social i la recomanació de limitar les trobades socials a "grups de convivència estables", entre altres.


Aquestes són les mesures obligatòries i les recomanacions

Mesures obligatòries:

-    Es decreta el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes -amb i sense actuacions musicals en directe- en tot el territori.


-    En restauració i hostaleria s'ha de garantir la distància interpersonal mínima de 1,5 metres en els serveis de barra i entre les taules.


-    Com a màxim només pot haver-hi 10 persones per taula o agrupació de taules en bars i restaurants.


-    L'horari de tancament en hostaleria i restauració serà la 1 de la matinada i no es podran acceptar nous clients a partir de les 12 de la nit.


-    En les residències de majors serà obligatori realitzar PCR a tots els nous ingressos i als empleats que tornen de vacances.


-    Es restringiran les visites en els centres de majors a una per resident i màxim d'una hora al dia. Cal garantir que les visites estiguen escalonades al llarg del dia per a evitar aglomeracions. Sanitat contempla una excepció per als pacients que es troben en el moment final de la seua vida.


-    Limitació al màxim de les eixides dels residents.


-    En els esdeveniments i activitats multitudinàries, s'estableix l'obligatorietat que l'autoritat sanitària faça una avaluació de risc.


 -   Obligació de fer garbellats amb PCR a grups específics en el cas que hi haja un brot epidèmic. Caldrà fer garbellats a poblacions de risc sobre la base del brot: el ministre Salvador Illa ha posat com a exemple els centres sociosanitaris, determinats barris o en centres educatius.


-    Recordatori que el botelló està prohibit: no es pot prendre alcohol en la via pública i han d'aplicar-se les sancions que tinga que cada ajuntament o comunitat.


  -  Es prohibeix fumar (tant tabac com amb dispositius electrònics) en la via pública o espais a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima de 2 metres.



Recomanacions:


Sanitat recomana a la ciutadania que limite les trobades socials als seus grups de convivència estables. És preferible limitar al màxim els contactes amb els qui siguen de fora d'aquests grups.


-    Limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.
-    En el cas de les residències, fer proves PCR de garbellat de manera periòdica.