L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’agost del 2020

La mar no ha regenerat la platja i la zona sud de la Goleta continua ben malament.

 

L'agost se'ns acaba, i amb ell una gran part de la temporada estival. Uns mesos d'estiu en que, a més de la notícies Covid-19, hem tingut males notícies en la nostra platja de la Goleta, sobre tot en la part sud, al costat del canal San Pablo, engolida en part per la mar.

 

Confiàvem que, amb el pas del temps, la mar ens tornaria l'arena que es va empassar i la platja recuperaria part de l'aspecte que tenia abans de la darrer mossegada del temporal. Tot i que no va ser un temporal tipus la DANA, sinó una maror de les que tantes vegades ens obsequia l'estiu, els efectes foren molt destructius. I el pròxim cap de setmana, si les previsions no fallen, no temporal.

La platja en dos fotografies, dalt de maig i davall d'ahir. La fletxa negra ens marca el punt de referencia, una escala existent, per comprovar la pèrdua d'arena en uns dies de temporal.
 

No és habitual que no hi hagués una recuperació natural, perquè la destrossa s'ha produït en un punt on, per estar el canal, sempre hi ha hagut una acumulació de l'arena. Ara no ha estat així, han passat els dies i la platja continua amb eixe gran escaló d'arena, després d'haver deixat a l'aire part dels pals que sostenen el xiringuito, les passarel·les d'accés a la platja i fins i tot les conduccions que duen aigua a rentapeus.

La situació de la platja és critica. Cada any que passa més. I Madrid fa oïdes sordes a tantes i tantes reclamacions i propostes que li ha fet des de l'Ajuntament valler els darrers vuit anys. Ahir s'anunciava una reunió de l'alcalde amb responsables del Ministeri de Transició Ecològica, responsable últim de les actuacions i solucions que es puguen dur a cap.



Esperem que tinga un resultat positiva, que no tinga el resultat ben negatiu de la reunió mantinguda fa uns anys per l'anterior alcalde Jordi Joan amb responsables d'eixe ministeri, aleshores governat pel PP. Esperem que les preguntes del senador de Compromís, Carles Mulet, siguen contestades finalment i, més que res escoltades,  i el govern de Madrid, ara socialista, siga conscient del que passa a Tavernes.

 

Sabem que cal un projecte de cost milionari, però quants milions s'han gastat reposant arena que no aprofita com a remei final? Caldrà esperar a que alguna DANA semblant o pitjor que Glòria arrase la urbanització, amb danys més que milionaris, per actuar? 

 

Mentrestant, podeu observar les fotografies preses entre dissabte i ahir de la part sud de la Goleta, algunes des de damunt del canal de San Pablo, com a testimoni del que diguem.