L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 13 d’agost del 2020

PLENARI D'AGOST 2020: L'Ajuntament efectua cada mes tres tractaments contra plagues: La lluita contra el mosquit tigre

El govern municipal de Tavernes, a través del regidor de Compromís, Enrique Chofre, va confirmar al plenari les accions, en forma de fumigacions, realitzades per l'Ajuntament els darrers mesos dins del pla municipal de lluita contra les plagues, entre les quals hi ha la del mosquit tigre. La fotografia superior ens mostra una actuació prop de la platja.

Chofre responia al PP després que aquest partit indicara en una intervenció en el plenari que no s'estaven realitzant accions preventives contra el mosquit tigre i els preguntava "perquè no s'han interessat pel que s’està fent" i "si sabien realment quines actuacions s'han dut a cap".

Tot seguit confirmava que en l’apartat concret del mosquit tigre la lluita preventiva havia començat el mes de març, i en aquest mes aixi com en abril, maig,  juny i juliol s'havien efectuat tres intervencions  per mes, que continuaran "perquè volem fer el que estiga en les nostres mans per minimitzar els efectes de la plaga del mosquit tigre"

El regidor recordava que, com a tema sanitari,  la responsabilitat era de la Generalitat, però Tavernes sempre s’afig i demana les ajudes, a les quals ens hem adherit any rere any. 

 

El regidor de Compromís indicava que  "no és pot acceptar el llenguatge alarmista tan habitual en el PP i menys en aquest cas referent al mosquit tigre", per afegir que encara que no disposen de dades oficials de Sanitat si que s'havia consultat el Centre de Salut  "i ens han manifestat que la problemàtica és la mateixa d'altres anys, ni és diferent ni es més significativa, ni tampoc és alarmant ni diferent la xifra de persones afectades".

Chofre va recordar que la fumigació no és la millor solució ni el mètode ideal, sinó que la problemàtica  està en els habitatges i que cal el control domiciliari. El regidor esmentava un informe de la Universitat de Valèncià on s'afirma que "cal la consciència ciutadana perquè  entre el 60 i 80 % dels llocs de cria de larves estan en àrees privades, i allí només el propietaris poden fer el control". 
 
CONSELL DE COM PODER AJUDAR A ELIMINAR EL MOSQUIT TIGRE