L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 d’agost del 2020

Actualització de dades de la Covid-19 a Tavernes i Gandia a hores d'ara.

 

La Conselleria de Sanitat, seguint el seu costum, ha actualitzat avui dimarts les dades del cap de setmana corresponents a les poblacions valencianes. Ara ja són les totals de la pandèmia i s'hi inclouen les dades acumulades fins ahir dilluns, és a dir totes les del cap de setmana.

Si observem la captura del web de Conselleria trobarem que Tavernes té 2 contagiats en l'apartat "PCR+14 dies", o siga exactament igual que ahir. També la mateixa xifra quan a defuncions que han tingut lloc a la ciutat - parlem que s'han produït a la ciutat, no que foren totes veïns o veïnes- els 13 que ens acompanya des de maig i que, per suposat, volem que es quede invariable.

Trobem una diferència respecte a les dades d'ahir: la xifra de l'acumulat PCR que es representa en color taronja ahir era 49 i avui ha passat a ser 50. A falta de la concreció que no dóna la Conselleria, nosaltres de les xifres ens aventurem a deduir: 

- s'ha comptabilitzat un contagi més a Tavernes en les xifres del cap de setmana.

- La xifra de 2 infectats en "PCR+14 dies" (color groc) és manté invariable. Això implicaria que un dels infectats de les dues setmanes passades ja ha donat negatiu en prova PCR i el seu lloc en aquest apartat del recompte ha passat a ocupar-lo el nou/la nova infectat/da.

Quan a Barx, Benifairó i Simat no han tingut cap contagi, no consta cap infectat "PCR+14 dies" en la nova actualització, cosa que ens alegra. 

Departament de Salut de Gandia

El departament de salat malauradament continua incrementant el nombre de casos positius, i ahir es van detectar 16 casos nous, cosa que augmenta a 257 positius totals per proves PCR des de l'aixecament de l'estat d'alarma. (Són 441 des del principi de la pandèmia)

Tot no són males notícies: l'Hospital Francesc de Borja ha donat l'alta a dos dels 3 pacients que tenia ingressats en planta, amb la qual cosa nomes hi ha 1 persona ingressada. El total d'altes és 190 persones.

També cal citar com a bona notícia que des de maig no s'ha comptabilitzat cap defunció en el departament  sanitari de Gandia.

 Proves PCR

L’hospital  Francesc de Borja de Gandia ha canviat el lloc de realització de les proves PCR. Des del passat dijous, dia 13, les proves es realitzen  en la zona d’accés a Rehabilitació. Cal anar pel mateix carril que abans i seguir el circuit,  que  es troba senyalitzat.