L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 19 d’agost del 2020

Un nou cicle formatiu "DAW Aplicacions Web" serà ofertat per l'IES Jaume II el Just a Setembre

L’IES Jaume II el Just comptarà el curs vinent amb un nou cicle formatiu de grau superior, en concret l’anomenat “DAW: Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web”, una noticia que ací vam avançar fa ja setmanes i que ha significat una gran alegria per a tota la comunitat educativa de l’institut.

Com tothom sap, el termini de matricula a l'IES ja està tancat, però la Conselleria d’Educació ha confirmat que s’obrira un període especial de matriculació i admissió per aquest grau el pròxim mes de setembre.

La directora del centre Anna Bellver, que és alhora regidora responsable d’Educació de l’Ajuntament per Compromís, ens ha confirmat que aquest nou cicle ha estat una petició dels darrers anys del centr, que tota la Comunitat Educativa ho considerava una necessitat per incrementar i modernitzar l’oferta educativa, i que amb aquesta realitat beneficiarà a l'alumnat i al sector professional de tota la comarca. La directora ha volgut donar l’enhorabona a tota la Comunitat Educativa perquè l’esforç i el treball han donat el seu fruit.

Una realitat engrescadora i il·lusionant.

La direcció i claustre de l’IES Jaume II el Just havia sol·licitat aquest nou cicle formatiu de grau  superior atenent la demanda interna de l’alumnat, que és el primer beneficiat de l’oferta de doble titulació DAM / DAW en el centre valler.

Cal citar com a referència que l’institut ja disposa d’un departament  d’Informàtica sòlid, implicat en la millora del teixit empresarial de la zona i ben estructurat i amb una plantilla de professorat amb experiència i molta il·lusió per dur endavant el projecte. A més a més, sumarà l’experiència que han adquirit amb el desplegament de projectes d’Innovació Educativa als cicles o la participació en projectes de la DGTIC, com LliureX o Centres Intel·ligents. I conscients del que és el futur, i amb la voluntat d’oferir la millor formació a l’alumnat, ja s’ha estat formant els últims anys tant en Aplicacions Web, com en Ciberseguretat i Big Data, que son les tendències més rellevants hui en dia al mercat.


El centre compta amb instal·lacions i equipament suficient informàtic per atendre les noves  demandes. L’oferta educativa (DAM Semipresencial i batxillerat nocturn) fa que el centre estiga obert tot el dia, amb possibilitat d’ofertar els cicles en horari de matí i vespertins, un avantatge que permet la coordinació amb l’horari dels mateixos cicles en altres centres de la zona. Tavernes té una situació estratègica, equidistant entre les comarques de la Safor, la Ribera Alta i la  Ribera Baixa, i facilita la formació a persones d’una àmplia àrea geogràfica, tant en horari de matí com de vesprada.

L’IES Jaume II el Just ha agraït el suport unànime i incondicional de tota la Comunitat Educativa del Centre, del Consell Escolar i de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.


La previsió futura quan el nou cicle

- Curs 2020/2021: Oferir indistintament dos grups  en 1r: DAM / DAW. 

- Curs 2021/2022: Oferir indistintament dos grups  en 1r: DAM / DAW i altres dos grups  diferenciats en 2n: Un  DAM  i un  DAW.

Per tant, és facilita  a l’alumnat completar la doble titulació DAM/DAW, aspecte que uneix a la formació completa facilitar-los la incorporació al món laboral.

I un valor afegit:  es formaran professionals capaços de desenvolupar aplicacions multiplataforma en diferents entorns, tot seguint les tendències del mercat, amb una doble finalitat: donar resposta a les empreses de la zona que demanen aquests perfils i millorar l’empleabilitat dels nostres alumnes.

En resum, una molt bona notícia per a Tavernes, l’institut i els seus alumnes. La nostra enhorabona.