L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 21 d’agost del 2020

El Centre Excursionista de Tavernes puja al cim de l'Aneto

 


Un grup format per 12 membres del Centre Excursionista de Tavernes (CETV) ha pujat al cim de l'Aneto aprofitant l'estada realitzada fa uns dies als Pirineus, i on l'objectiu assolit era aquest: l'ascensió a La Maleïda o "Tuc de l'Aneto", el més alt dels Pirineus i també de l'Aragó, amb 3.403,5 metres. Al seu cim s'hi va instal·lar una creu de ferro bastant gran, on hi ha de bona mida i una imatge de la Mare de Déu del Pilar, patrona de l'Aragó. Es troba situat al parc natural Posets-Maladeta al municipi de Benasque (Osca). 

 

El grup com a preparació, va ascendir els cims de Montcorbison i Tuc de Letassi a la Vall d'Aran. El dimecres 19 d'Agost, eixint  des del refugi de la Renclusa, a la vall de Benas, pujaren al cim de l'Aneto, el sostre dels Pirineus. 

 

L'ascensió es va dur a cap amb ús de crampons i piolets, per tal de travessar la glacera que enguany, i per les tronades i tempestes dels darrers dies, havia acumulat una bona quantitat de neu i gel.

 

Us oferim també les imatges que el CETV ens ha fet arribar i que agraïm.