L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 21 d’agost del 2020

Tavernes suma un infectat en l'actualització d'avui. A l'Area de Salut es confirma un brot, però no s'ha dit la localitat.


La Conselleria de Sanitat, seguint el seu costum, ha actualitzat avui divendres les dades de les poblacions valencians i que abracen els resultats obtinguts per proves PCR entre el dilluns, dia 17, i el dijous, dia 20, ambdós dies inclosos. 

La captura del web de Conselleria ens permet observar que a Tavernes hi hagut en aquest dies una persona contagiada més, i dels 2 contagiats en l'apartat "PCR+14 dies" del passat dimarts, hem passat a 3 contagiats els darrers 14 dies, amb un total acumulat de 51 persona contagiada al llarg de la pandèmia. La xifra de defuncions no ha variat: ens mantenim en les 13 des del passat mes maig.

No podem donar cap raó de la persona contagiada, i ens referim a si és un contagi que ha necessitat hospitalització, o està en casa aïllada, o si es tracta d'una persona que ha tingut símptomes o un asimptomàtic.  La Conselleria no ofereix cap informació al respecte.

Quan a Barx, Benifairó i Simat segueixen sense cap cas positiu.

Departament de Salut de Gandia

Quan al Departament de Salut de Gandia, al qual pertany  Tavernes, indicar que s'ha confirmat un altre brot a Gandia, d'origen familiar, que afecta a 4 persones, però podrien ser més, cosa a confirmar quan es tinguen els resultats de les proves a altres persones. El brot no es localitza a Gandia ciutat, sinó a una localitat del departament. Sanitat no ha donat més informació.

Cal també dir que hi ha un increment dels casos i ahir dijous es van registrar 23 positius en proves PCR, amb la qual cosa arribem a 289 les persones contagiades des de l'alçament de l'estat d'alarma.

A l'hospital comarcal Francesc de Borja la pressió assistencial és baixa per ara, amb només dues persones ingressades una en la UCI.
Cal dir que des de maig no s'ha comptabilitzat cap defunció en el departament  sanitari de Gandia.

 Proves PCR

El Centre de Salut de Tavernes continua efectuant proves PCR, i són moltes les persones que hi van a fer-se les proves, bé per precaució davant el que es podria considerar que tenen símptomes de Covid-19 o bé per causa d'alguna necessitat mèdica diferent (operació, persona de risc per problemes respiratoris, etc). 

L’hospital  Francesc de Borja de Gandia ha canviat el lloc de realització de les proves PCR. Des del passat dijous, dia 13, les proves es realitzen  en la zona d’accés a Rehabilitació. Cal anar pel mateix carril que abans i seguir el circuit,  que  es troba senyalitzat.