L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 29 d’agost del 2020

L'oratge d'avui en la nostra zona, segons les previsions metereològiques

 
  
AEMET ha activat l'alerta groga per a aquesta vesprada en gran part del País Valencià  davant possibles xàfecs i tempestes localment fortes, amb acumulats d'uns 20 l/m² en una hora. Segons  AEMET la probabilitat del succés seria entre el  40-70%, però hem d'avisar que no estem davant una situació de pluges generals, només tempestes i ruixats de distribució irregular.
 
Un canvi brusc que es produirà pel pas del profund tàlveg que es desprendrà del corrent "jet stream",  amb arribada d'aire polar, per tant molt fred en altura, i que portarà al descens de les temperatures, així com a fortes pluges i tempestes que, segons esmenta AEMET poden arribar amb calamarsa o amb fortes ratxes de vent locals associades a les tempestes.
 
I quan parlem del descens de les temperatures no volem dir que tindrem fred - cal pensar que estem a l'estiu-  encara que l'ambient en general serà més suportable que el que hem patit al llarg de la setmana, i que ho notarem mes en el descens de les màximes.
 
La situació més complicada estarà en nord-est peninsular i a Balears, amb tempestes més generalitzades, i fins i tot es pot presentar algun sistema convectiu, línia de torbonada o super cèl·lula, i això pot dur a problemes locals en els punts on descarreguen.

Els fenòmens es preveuen en la zona de la Safor-Valldigna per avui dissabte i especialment a la vesprada.  Per a demà, la previsió parla de cels amb intervals nuvolosos i amb probabilitat de ruixats i tempestes ocasionals.