L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 21 d’agost del 2020

L’Ajuntament dóna continuïtat a la “Campanya de conscienciació de recollida d’excrements”


L’Ajuntament dóna continuïtat a la “Campanya de conscienciació de recollida d’excrements” encetada mesos enrere amb una premissa bàsica: "Per a millorar l’aspecte del nostre poble, és imprescindible un esforç per part de tots i totes. Sols així podrem mantindre al nostre poble lliure d’excrements i de restes d’orí". 
 
La regidora de Compromís, Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Benestar Animal, ha recordat que “els excrements i l'orina dels gossos en la via pública s'ha convertit en un greu problema ambiental, amb forta repercussió en salut pública i un problema de convivència. La campanya que du a cap l'ajuntament i que ara continuem intenta aconseguir dos objectius: que la gent cense la seua mascota i que a més a més, arreplegue els seus excrements”.
 
Mònica Palomares, regidora de Benestar Animal i Medi Ambient
 

L'Ajuntament potencia aquesta campanya amb el lliurament d'un kit de neteja a qualsevol persona que vaja a censar el seu gos i així podrà recollir els excrements de la seua mascota, sense cap excusa.

Si la persona té censat el seu gos i no té encara el kit, el  pot recollir a l'Ajuntament duent el DNI original del propietari del gos. Si el propietari no pot anar-hi, el kit el podrà arreplegar una altra persona però ha dur el DNI del propietari de la mascota.

L’equip de neteja d'excrements està format per:

  • un dispensador de bosses
  • una botella plegable reutilitzable per a omplir-la amb aigua i vinagre
  • un tríptic informatiu de "Normes de bona conducta per a mantindre el teu poble net". El tríptic s'ha elaborat amb la col·laboració de SAV, l'empresa concessionària de la neteja viària i recollida de fem.

COM CENSAR EL TEU GOS

Si no has censat el teu gos, ho pots fer acudint  a l’Ajuntament amb la fotocòpia de la cartilla del gos amb les VACUNES AL DIA. Si el gos és de raça perillosa, la documentació és diferent, i cal que primer t'assabentes dels tràmits a seguir.