L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 29 d’agost del 2020

El temporal afecta greument les dues platges de Tavernes i obliga a retirar passarel·les i instal·lacions platgeres

Fins ara no és un tan gran temporal com les de les darrers DANAs    -esperem que no canvie a pitjor al llarg de la vesprada-, ni tampoc els vents han bufat tan forts com altres vegades en gota freda, però tenim  una Goleta i Platja de Tavernes tan castigada,  en una situació tan precària que, qualsevol temporal i la seu maror corresponent, afecta molt negativament la platja. 

 


La situació s'ha agreujat amb el pas de les hores i a primeres de la vesprada l'Ajuntament ha procedit a  desallotjar la platja i posar cintes per impedir els accessos. També s'ha procedit a retirar les  passarel·les i mobiliari de la platja de Tavernes fins a Padur, on les ones arribaven al xiringuito, com arribaven també al xiringuito al costat del canal San Pablo. 

 

 

És el que hem pogut vore al llarg del matí, on la castigada platja de la Goleta torna a rebre els embats de les ones que s'estavellen fins i tot contra el muntanyar, cas de la zona sud, amb la qual cosa ha deixat a l'aire el xiringuito, i obligant als propietaris a iniciar el seu desmantellament. 

 En la part nord de la platja, entre l'avió i el canal de separació amb Cullera, els embats de les ones era contra el mur de les construccions. La mar s'ha tragat el poc que hi havia de platja i ha deixat al descobert pedres i més pedres.

 

Caldrà esperar a que amaine el temporal per comprovar si la mateixa mar serà capaç de regenerar ni que fos uns metres d'arena, especialment a la Goleta, perquè els veïns de la platja puguen acabar la temporada estival.Com hem dit ja en bastants ocasions, el problema el teníem a la Goleta però els darrers anys afecta ja tota la urbanització vallera. I va a més.

 


I mentre tant, les reivindicacions, queixes i demandes del govern municipal davant Costes i el Ministeri de Transició Ecològica cauen en sac foradat. Primer, durant els governs del PP, que deixaren fora a Tavernes dels 17 punts de la costa valenciana on s'actuarà urgentment, i ara el govern del PSOE, que en dos anys que porten de govern a Madrid, res de res. 


Cap dels dos grans partits ha mogut fitxa per donar una mínima resposta a les demandes que els darrers any contínuament presenta l'actual  govern municipal, directament o a través dels representants en el Congrés i en el Senat, cap esperança als vallers de que actuaran per salvar la platja, primer la Goleta i després la de Tavernes, perquè està ben clar que si no s'actua decididament... darrere de l'una va l'altra, amb la desfeta. 

 


I segurament, tornarem a llegir proclames exigint solucions, i com no d'aquells que durant anys i anys, quan eren govern a Tavernes, mai no en presentaren ni n'exigiren cap al govern del seu partit, ni a València ni a Madrid.