L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dimarts, 25 d’agost del 2020

Calor i calor, almenys fins el cap de setmana

 

Tenim unes nit d’estiu en les quals patim unes temperatures molt altes, quasi com si foren nits equatorials, amb unes mínimes de 24ºC, cosa que dificulta el poder dormir, perquè damunt tenen afegides una gran humitat.

AEMET ja ha activat per avui l’alerta groga per elevades temperatures, amb un termòmetre que pot assolir vora els 40ºC d’ací que a partir de migdia entre en l’alerta que durarà fins a les 20 hores de la nit. Recordem també que PREVIFOC ha marcat per a la nostra zona el risc nivell 3 que és el més alt. Precaució per tant amb el foc.

La calor serà mes intensa en la zona central del País Valencià, en les denominades Comarques Centrals, i com no la “socarrada” Xàtiva té anunciades per avui més de 40ºC a migdia i primeres hores de la vesprada. A la zona costanera, on som nosaltres, el calor serà menys intensa per l’efecte de la mar, però amb la contrapartida de notar-nos sempre amb la pell mullada per la humitat.

El cel s’anuncia sense núvols, si de cas algunes nuvolades baixes més a l’interior, amb vents suaus a moderats en el nostres litoral i de component sud-est.

 

Quan a l’evolució setmanal, a Tavernes tot apunta a que anem a tindre uns dies de calor màxima (33º-35º C), fins arribar a dijous on es preveu una màxima de 35ºC, per a iniciar un descens de temperatures el cap de setmana on fins i tot podríem vore un poc de pluja. Estem a l’estiu – no oblideu que fins el 20 de setembre- i això és nota, o si voleu com diuen els majors “la calor ara és fruita del temps”.  Cuideu-vos i no oblideu la hidratació i no exposar-vos al sol ni fer exercici fort en les hores centrals del dia.