L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 31 d’agost del 2020

L'alcalde Sergi González convoca els grups municipals per tractar la situació de les platges de Tavernes


L'alcalde, Sergi González, ha convocat per avui dilluns a tots els grups que integren el consistori de Tavernes per tractar la situació de les platges de Tavernes després del temporal d'aquest cap de setmana. Objectiu: sumar esforços de cara a pressionar al Ministeri de Transició Ecològica perquè done una solució definitiva al problema.

L'Ajuntament no és competent ni té potestat per dur endavant cap intervenció en les costes. La responsabilitat i competència és estatal, del govern de la nació, que l'exerceix a través dels seus organismes, majorment la Demarcació de Costes.

 

 

L'escrit de l'alcalde, publicat en el seu perfil de facebook, remarca que l'Ajuntament porta anys advertint a Demarcació de Costes el que podia passar i això, segons afirma,  sembla que desgraciadament ja ha arribat i la platja està en una situació límit, on en el cas de la Goleta no queda arena. 

L'ajuntament de Tavernes ha proposat a Costes els darrers a la Demarcació de Costes, com a organisme que ha d'actuar, diverses solucions per pal·liar la transgressió (espigons, malles geotèxtils, esculleres flotants,...), però cap proposta ha estat atesa. Al mateix temps, els responsables del govern municipal han visitat moltes vegades la Demarcació de Costes a València per explicar-los que el temps corria en contra nostra, que ens quedàvem sense platja i com a resposta ha estat la reposició d'arena, que una vegada darrere l'altra s'ha demostrat ineficaç perquè desapareix amb el primer temporal.

 

L'alcalde personalment ha dut a cap gestions, així fa unes setmanes va lliurar una completa documentació de la situació de les platges a la delegada del Govern, Gloria Calero, i al Ministre de Foment, el valencià José Luís Ábalos, en un intent d'implicar-los en el problema. Fins ara no hi ha hagut cap resposta dels responsables polítics del govern del PSOE de Madrid.
 
 
Pròximes gestions 

L'alcalde Sergi González, juntament amb altres alcaldes afectats de la Safor, tenen previst reunir-se a setembre amb Ana Onoro,  directora general de la costa i del mar del Ministeri de Transició Ecològica  per desplaçar-se a Madrid a explicar la situació límit dels litorals dels pobles de la Safor.
 
També s'ha demanat una entrevista amb el subdirector general per a la protecció de la costa, Ángel Muñoz, per a traslladar-li la necessitat d'una actuació d'urgència que vaja més enllà de la reposició d'arena que, des de fa anys es veu ineficaç i no és solució del problema.