L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 25 d’agost del 2020

L'actualització d'avui suma 2 infectats a Tavernes i 1 a Simat. El departament de Gandia suma 71 casos els darrers 6 dies


La Conselleria de Sanitat, fidel al seu costum,  ha actualitzat aquest matí a les 11 hores les dades corresponents a les localitats valencianes segons les xifres conegudes ahir dilluns, dia 24. 

Les noticies no són bones per a la nostra ciutat, que ha acumulat 2 infectats més per prova PCR amb la qual cosa ara comptabilitzem un total de 5 infeccions els darrers 14 dies i que porta l'acumulat a un total de 53 des de l'inici de la pandèmia.

La data positiva és que la xifra de defuncions no ha variat: ens mantenim en les 13 des del passat mes de maig, talment com tota la comarca on no hi ha hagut cap defunció d'ençà aqueixa data.

La localitat de Simat ha detectat un cas per prova PCR. Ara en són 13 els casos que comptabilitza des del principi de la pandèmia.

Les localitats de Barx i Benifairó no presenten cap variació: sense infectats.

Recordem que hi ha un increment de proves PCR realitzades des del Centre de Salut de Tavernes quan es considera que alguna persona pot patir algun símptoma de la malaltia. 

 

71 casos els 6 darrers dies al Departament de Salut de Gandia  

El Departament de Salut de Gandia ha detectat per prova PCR un total de 71 casos positius els darrers sis dies.  És la realitat que estem vivint, i que ni volem ser alarmistes ni cercar titulars fàcils. Simplement volem complir el deure d’informar des de la realitat i conscienciejar de la necessitat de seguir les pautes indicades per les autoritats sanitàries.

El passat 13 de juliol sabíem d’un brot de la Covid-19 al Departament de Salut de Gandia (recordem que comprén la Safor-Valldigna més 10 municipis de la Vall d’Albaida) i a data d’avui són més de 300 els nous casos acumulats en mes i mig. Les dades de la Conselleria de Sanitat donades a conèixer avui, i que comptabilitza resultats fins ahir dia 24, sumen un total des de l’inici de la pandèmia de 502 casos, dels quals 92 són per prova PCR els darrers 14 dies.

Doncs bé, és a partir del 13 de juliol quan el departament de Gandia, que seguia la pauta de ser un dels departament on la incidència de la Covid-19 era menor, ha canviat i  només en poc més d’un mes hem tingut més casos que els tres mesos primers de pandèmia.

La setmana passada es va comprovar un augment en els casos, amb eixos 71 casos els darrers dies, però com a fet positiu cal indicar que només hi ha tres infectats en planta i 1 en UCI, i que ens mantenim en les 28 defuncions des de finals de maig..

Malgrat haver-hi casos per tota la comarca, les localitats més grans sumen el major nombre de contagis, així sempre amb les dades d’avui de la Conselleria, Gandia suma 290 casos acumulats, 48 en els darrers catorze dies, Oliva en té de total 44 casos i 17 els darrers catorze dies, i com ja hem dit Tavernes amb 53 i 5 els darrers catorze dies.