L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 12 d’agost del 2020

Avui dimecres al Festival "Sete Sois Sete Luas" concert del grup Parafonè (Calàbria)

 

El festival Sete Sois Sete Luas ens ofereix avui dimecres, en estrena a l'estat espanyol, el concert del grup Parafonè de Calàbria. El col·lectiu musical Parafonà ha estat actiu 15 anys i representa un dels grups més innovadors del sud d’Itàlia en l’escena de la world music.

La recuperació i el renaixement de la música tradicional de la regió de Calàbria projecten el grup cap al redescobriment de les germandats de so a través de les fronteres territorials, tornant als lligams amb la història d’una regió plena de contaminacions com és la Calàbria.

 

La recerca contínua de sons i formes i l’experimentació entre el passat i el futur donen vida a un llenguatge expressiu que involucra totes les generacions i que reconeix una matriu comuna entre tradició i innovació. Un so, el de Parafonè, que projecta el ric tresor sonor del passat en un futur musical cada vegada més prometedor. 

El grup en el 2016 va ser nominat per al prestigiós Premi Targa Tenco com el millor àlbum en dialecte i eixe mateix any va rebre la menció internacional del Jurat Crític en el Premi Parodi 2016. Parafonà va formar part de l’equip OPC-Orquestra Popular de Calàbria i els seus projectes reberen artistes del calibre de Pierò Pelù, Simone Cristicchi i The Dhol Foundation. La gira On the road va dur el grup a fer concerts en les ciutats de tota Itàlia, però també a Toronto, Nova York, Suïssa i Marsella. 

Estrena a l'estat espanyol.