L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 27 d’agost del 2020

L'oratge que ens espera el cap de setmana: abaixada de les temperatures i pluja, però no massa.


Estem passant uns dies de molta calor que continuarà al llarg del dia d’avui, però a partir de demà totes les previsions apunten a un canvi significatiu molt notable el dissabte (mapa superior), en entrar una massa d’aire polar que farà caure les temperatures, i en molts punts de la zona del Mediterrani hi hauran tempestes i pluges torrencials, amb vents amb ratxes fortes.

La formació d’una bossa d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera, amb temperatures de 20ºC sota zero a 5.600 metres contrasta amb la calor en superfície i l'aigua del mar molt calenta i pot provocar forts ruixats en algunes zones.

Amb aquesta situació i per a dissabte, les previsions indiquen que afectarà més Catalunya i la zona nord, les comarques de Castelló, del País Valencià. Així i tot sembla ser que la nostra zona geogràfica no se’n lliurarà, encara que no amb pluja amb  la intensitat que el mapa dóna per al nord-est peninsular.

El dissabte pluja, allò que es diu bona cosa de pluja, tot apunta a que no en tindrem, però si que està clar que hi haurà un descens generalitzat de les temperatures, en alguns punts podrà arribar fins a 15ºC menys que les que hem tingut aquests dies, sobre tot a l’interior, però en general a la costa estaran entre 8 i 12ºC més baixes.

Amb aquestes situacions sol bufar fort el vent de llevant (les previsions parlen en la nostra zona sobre 40 km/hora)  i alçar-se la mar en el que seria un dels típics temporals de finals d’agost. Segurament vorem altes ones en la platja que poden dur més afecció negativa a la Goleta.

Actualitzarem i informarem de les previsions.