L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 28 d’agost del 2020

Demà abaixada de temperatures, amb vent i pluges, possibilitat de tempestes.


La imatge superior ens mostra una espectacular ondulació del "jet stream" (corrents d'aire fixos que envolten la Terra a gran altura i a gran velocitat)  i que és la responsable del canvi de temps que és notarà a partir d’avui en la part superior de la península,  encara que a la nostra zona haurem d’esperar a demà. 

Avui divendres a Tavernes no s'espera grans canvis i la temperatura arribarà fins als 32 °C i el vent no massa fort girarà a nord-est i a l’est al llarg del dia.

Aquesta massa d'aire polar associada al tàlveg tan pronunciat que s'aprecia en el mapa, provocarà ja avui mateix el descens de les temperatures a l'interior i al nord peninsular, on pot donar-se fins i tot la presència de neu en les parts altes de les serralades i pluges al llarg d'aquests dies de més de 100 l/m², sobre tot en punts de Catalunya.

 

El País Valencià no es troba en la zona geogràfica de major inestabilitat i tampoc hi haurà un flux marcat que ens aporte abundant humitat des del Mediterrani. Demà dissabte, principalment, poden aparéixer xàfecs i tempestes de caràcter molt irregular en la nostra zona i notarem l'abaixada del termòmetre.  No es descarta algun ruixat o tempesta durant el diumenge. 

Si que anem a notar el descens de les temperatures i amb això podrem dormir millor:  en la costa valenciana durant el dia el termòmetre marcarà entre els 24 i 26 graus i en  la nit sobre 18-20 graus.

Demà dissabte també farà acte de presència el vent, que bufarà del nord-est, amb velocitats entre 30 i 40 km/hora i alguna ratxa fins als 50 km/hora.