L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 29 d’agost del 2020

La Banda Simfònica ofereix un bon concert en el llac de la Goleta superant els entrebancs del temps de pandèmia


La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes va oferir ahir amb gran èxit el tradicional concert d’estiu, amb les circumstàncies per tots conegudes de pandèmia, que va obligar a un estricte control de les mesures de seguretat, i a causa de l’obligada separació social a oferir menys llocs per als espectadors. 
 
 
L'esdeveniment musical, patrocinat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament,  va comptar amb la presència de l'alcalde, Sergi Gonzàlez i la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, aixi com regidors del govern municipal.
 

El concert, per eixes circumstàncies d’haver de guardar les distàncies socials, va obligar els músics a interpretar des del terra, no dalt de l’escenari i a escampar per a espectadors només sobre les 200 cadires, ocupades totalment. Inclús el descans va ser de 5 minuts, durant el qual els espectadors i músics hagueren d’estar quiets al seu lloc, sense moure’s, ja que no es podia entrar i eixir el recinte.

La banda va estar dirigida pel director local  Carles Sancho Cantus, que va haver de superar tots aquests problemes derivats de  la pandèmia, i també aguantar algun que altre soroll fort del bar pròxim que dificultava la bona audició d'alguns passatges més piano i de baix volum que hi havia entre les obres escollides com a programa.

Carles Sancho era la primera vegada que dirigia la banda simfònica de la SIUM, cosa que segurament li donaria un poc de nerviosisme momentani, sobre tot a l’inici del concert. No obstant, considerem que se’n va reixir en aquesta primera prova, va fer una molt bona primera direcció de la banda i el concert va estar ben dirigit i ben interpretat pels músics. La nostra enhorabona. 

També ho van entendre així els aficionats que aplaudiren llargament les peces musicals, recolzaren el director local i agraïren el treball realitzat per tots, director, músics i directiva de la societat, més encara en el temps que vivim on els problemes s'acumulen als esdeveniments culturals i artístics perquè calen del públic, i després de tant mesos sense esdeveniments de la banda simfònica. Molt d'agrair el treball fet.


 

El programa ofert en la primera part:  "Benicadell" (Pd) de  J. Enric Canet Todolí; "Second suite for military band" de  Gustav Holst i "Il giudizio universale" de Camillo de Nardis. A la segona part "Danza colorista" de Rafael Mullor, "Un dia a Viena" de Franz von Suppé i "Agua, azucarillos y aguardiente" de Federico Chueca, i ja fora de programa es va interpretar “La boda de Luis Alonso” de Gerónimo Giménez.