L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 17 d’agost del 2020

Les dades de Conselleria de Sanitat indiquen 2 infectats a Tavernes i 0 a Simat els darrers 14 dies, però sense cap defunció.

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades de les poblacions valencianes avui mateix, però com podeu vore en el quadre, són les dades setmanals fins el 14 d'agost i que han estat introduïdes avui, dilluns dia 17, a les 11 del matí en el web de Sanitat. Per tant a hores d'ara, són les oficials.

No obstant, i com hem dit en algunes ocasions,  durant el cap de setmana la Conselleria no facilita dades. Les corresponents del divendres fins avui dilluns se solen actualitzar demà dimarts en el web. Informaren només estiguen disponibles.

Tavernes i Simat són les dues úniques poblacions que presentaven infeccions confirmades per PCR les setmanes anteriors. Benifairó i Barx no han variat la situació de fa setmanes. Benifairó no ha tingut cap cas en tota la pandèmia i Barx només 1.

Només Tavernes continua amb infectats "PCR+14 dies", el mateix nombre que ja hi apareixia la setmana passada, però amb un total amb tota la pandèmia de 49 persones confirmades per PCR.  Les xifres que aporta avui la Conselleria de Sanitat mantenen la xifra de 13 morts en la nostra ciutat, la mateixa que es va donar fa mesos amb la primera informació personalitzada per localitats.

Simat no ha patit cap infecció en els darrers 14 dies, i comptabilitza 1 mort des de la primera vegada que es donaren a coneíxer les xifres per poblacions.

Departament de salut

Quant al departament de Salut de Gandia que comprén la Safor-Valldigna i 10 poblacions de la Vall d'Albaida, cal indicar que les darreres informacions de la setmana passada indicaven que s'havien detectat 10 casos per proves PCR entre centres públics i privats de sanitat. No s'ha de lamentar des de fa ja setmanes cap mort en la zona sanitària de Gandia.

El total d'infectats en l'àrea de salut seria de 235 positius por Covid 19, tots detectats per proves PCR d'ençà que es va acabar el període d'alarma, dels quals 170 ja han estat donats d'alta i els altres 65 són actius confinats i sota vigilància mèdica. Només hi ha 3 persones ateses en planta.

Les autoritats sanitàries insisteixen en el compliment de les normes de seguretat, netedat de mans i distanciament social, eines senzilles que tenim al nostre abast per a evitar contagis.

 Proves PCR

L’hospital  Francesc de Borja de Gandia ha canviat el lloc de realització de les proves PCR. Des del passat dijous, dia 13, les proves es realitzen  en la zona d’accés a Rehabilitació. Cal anar pel mateix carril que abans i seguir el circuit,  que  es troba senyalitzat.