L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’agost del 2020

INFORMACIÓ: La febre del Nil és una malaltia causada per la picada d'un mosquit

 

Llegim a la premsa que fins a 40 persones han desenvolupat a Andalusia símptomes compatibles de la febre del Nil,  causada per la picada d'un mosquit. Mai no s'havia donat un cas així a Espanya i es tem que el brot avance pel territori peninsular perquè és asimptomàtic en alguns casos o s'assembla molt a un quadre gripal en d'altres. De fet, es calcula que només entre el 2% i el 5% dels infectats desenvolupen símptomes de la malaltia.

El virus es va identificar el 1937 a Uganda i, des d'aleshores, s'han produït diferents brots en molts països. El virus s'escampa per l'acció d'un mosquit en picar una au infectada i després a les persones, que poden desenvolupar la malaltia, que potser greu en persones majors de 60 anys o amb sistemes immunitaris debilitats.

Els primers símptomes poden variar. Els més comuns –alguns de més greus que d'altres– són febre, confusió, convulsions, debilitat muscular, pèrdua de la visió, entumiment, paràlisi i, en els casos més greus, coma. El mes normal: presentar característiques similars a una grip, com febre, mal de cap, dolor muscular, nàusees, inflamació d'algun nòdul limfàtic o granissades al pit, l'estómac o l'esquena.

 

L'edat és un dels factors de risc més importants però també les patologies renals, diabetis, hipertensió, càncer o tenir un sistema immunològic deteriorat.

Normalment, la presència del virus es diagnostica amb una anàlisi de sang. En els casos més greus o quan existeix una afectació cerebral, es pot dur a terme una punció lumbar, que consisteix a inserir una agulla a la columna per extreure líquid.

Com que és una malaltia viral, el virus del Nil no té cura. En els casos més lleus se solen receptar fàrmacs analgèsics per tractar els dolors musculars i de cap. Si s'experimenten símptomes greus, és necessari hospitalitzar el pacient i controlar el desenvolupament de la malaltia. 

La prevenció : evitar  la possibilitat de la picada, per la qual cosa es recomana l'ús de repel·lents, així com mantenir la pell coberta.