L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 12 d’agost del 2020

"Collectif Medz Bazar" sorprén al "Sete Sois Sete Luass" per l'àmplia riquesa musical a partir de la tradició armenio-turca


El festival "Sete Sois, Sete Luas" ens va oferir anit el concert, en estrena a l'estat espanyol, del "Collectif Medz Bazar" (Armènia), un grup format a París el 2012, per músics "en la diàspora" pertanyents a les cultures armènia, turca i francesa. 
 
 
Un concert on es va gaudir del folk armeni-turc, amb l'afegit dels  tons de la cançó francesa, amb toc veneçolà i adornat amb hip-hop, jazz i bluegrass, ritmes que et feien ballar assegut a la teua cadira de l'esplanada del festival.
 
 
"Collectif Medz Bazar" és un conjunt multicultural i això es comprovava en la perfecta combinació del repertori que van oferir: música tradicional de Anatòlia, el Caucas, els Balcans i, a  més, amb les pròpies composicions originals. 
 
 
En escoltar-los te n'adones que realment no interpreten musica tradicional en el sentit estricte, ni són una banda folklòrica ni toquen exclusivament instruments tradicionals, però els orígens i la inspiració musical són evidents, encara que estiga passat pel filtre de la seua identitat parisenca.
 
 
I eixa identitat francesa també es nota en les cançons d'amor: enamorar-se, estimar-se, potser per eixa mateix circumstància de la "diàspora", en el que sempre s'esdevé: L'amor com a font d'inspiració en el procés creatiu de qualsevol artista o grup. Però també la lletra en elogiar l'amor, serveix per fer un elogi de la justícia i la igualtat, i denunciar les persecucions polítiques i culturals dels seus pobles d'origen, convertint les cançons en un clam del diàleg intercultural i, fins i tot, del feminisme. En escoltar-les, ens venia el record de l'armeni-francés  Charles Aznavour...
 
 
 
En resum, una acolorida mescla basada en les identitats dels components de la banda, evidenciades en les cançons populars dels països d'origen però també en les pròpies melodies originals que, encara que inspirades en la tradició, estan passades pel sedàs dels múltiples gèneres musicals que interpreten.El resultat és una nit per a recordar, enèrgica, divertida i sobretot, càlidament inclusiva.