L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 24 d’agost del 2020

La Font dels Gitanos comença a resorgir


Les obres de reposició de la Font dels Gitanos estan prou avançades i ja es comença a vore la seua forma, totalment idèntica a la font que ha estat demolida després
de l'accident que la va enderrocar en una gran part.
 
 
 
Com a novetat en aquesta reposició, i tal com vam dir, el canvi d'emplaçament, una mesura presa per facilitar la construcció de la rotonda que Carreteres de la Generalitat te previst executar en aquest punt de l'entrada a Tavernes, i on es bifurca el trànsit per continuar per la comarcal o cap al centre del poble. La nova font es retirarà sobre uns 3 metres més cap endins de la vorera.
 
Les imatges ja permeten apreciar que la font serà pràcticament igual  a com era abans de l'accident i també disposarà del petit jardí a semblança del que hi hagut durant molts anys envoltant la font. 
 
 
La "Font del Gitanos" va ser construïda l'any 1949 per l’Ajuntament que presidia l’alcalde Vicente Oltra Giner en el lloc que aleshores era l'entrada a la ciutat. El seu cost va ser de 90.000 pessetes de l’època ( uns 550 euros actuals). L'emplaçament va ser millorat amb una farola, l’arbre i altres millores de paviment en el que era ja la zona d’eixample de Tavernes.

La font va prendre el nom de Font dels Gitanos perquè en els garroferars pròxims, allò que ara seria la zona del CEIP Magraner, solien acampar els gitanos transhumants i es proveïen d’aigua en la font.