L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 4 d’octubre del 2013

Tavernes amplia la superfície de reg per degoteig en el terme


Un nou sistema de reg per degoteig s'ha posat en funcionament en el Motor de la Tremutxa gràcies a la inversió de 393.604 euros, la meitat dels quals ha estat d'aportació de la Conselleria d'Agricultura, segons informa LP.

El Sindicat de Regs de Tavernes i la comunitat de regantes amb aquest projecte millora les condicions del camp perquè en optimitzar el reg es millora el cultiu i es redueixen costos. L'aigua del Motor de Tremutxa regarà unes 750 fanecases de les zones conegudes com el Golfo, Teularet asi com de la pròpia Tremutxa. 

Tavernes ha realitzat en els últims anys diverses actuacions en el reg per degoteig, cas del Motor de la Moleta que des d'abril del 2011 subministra reg a 400 fanecades

No corren des de fa anys massa bons temps per a l'agricultura valenciana, cada dia més deixada de la mà de les administracions estatals i autonòmica, i amb menys pes especifique a l'hora de rebre ajudes des d'Europa, on massa vegades serveixen de moneda de canvi per a afavorir altres cultius o sectors, cas de la pesca.

Aquesta situació de falta de rendibilitat i ajudes, unida a les promeses i vendes de fum de PAIs en el nostre terme impulsats per antigueas corporacions, va determinar ja fa alguns anys que molts dels nostres horts s'hagen deixat abandonats. 

No obstant açò, són dignes de lloar els agricultors que s'esforcen cada dia per mantenir els seus cultius i sobretot, aplicar noves tecnologias i mètodes, per a fer més competitius els seus productes i amb açò augmentar la rentabilitat de les collites. tirbajusvtpara dotar als seus cultius de nous mètodes per a millorar la seua rendibilitat, com és el cas del reg per degoteig.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Està molt bé que l'agricultura vallera es modernitze, pero en l'any 2012 no es poden posar els mateixos objectius que fa 15 anys,
Automatització de reg per minimitzar costos i der mes comoda l'agricultura al llaurador.
En l'any 2013, l'agricultura ha donat un tomb molt important, anem pels camins i vegem , tarongers, kaquis, algun aguacate, algun magraner, algun valent que planta raïm de taula (al qui recolze des del desconeixemnet), altres horticoles.... i un fum de nous conreus que van eixint per a buscarnous mercats i deconcentració d'oferta.

A més s'han establerts nous protocols de qualitat com l'agricultura ecologica, integrada, globalgap, residu zero..... que comencen a tindre en conter coses tan obvies com el medi ambient.

i ací a Tavernese continuem fent noves comunitats de reg amb adob incorporat, si que es mes comodo per a llaurador,
Si per al llaurador de citrics, però no per al de caqui ,o aguacate, o horticoles.
ni tampoc per al que vulga fer ecològic, ja que te adob incorporat.
Els responsables del sindicat han informat als llauradors afectats que si d'aci una anys un fill, un gendre, o una persona que vulga arrendar-li el camp. No podra fer agricultura ecológica!! No es podra certificar al tindre un unic sistema de reg amb abonar.
i si vol plantar paraguayos. li s'obriran tots per exces d'adob, o tomaqueres, o

Està bé modernitzar conreus, però crec que a les comunitats de regants i al que meregen els sector agrari de la vall, necessiten uns quant cursos de reciclatges per a tinguen en conter totes estes coses quan se'ls passe pel cap algún altre projecte.