L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dimecres, 2 de març del 2022

El senador de Compromís vol que comparesca l'alcalde de Tavernes en el Senat davant la greu situació del litoral i les desencertades actuacions de Costes

 

El senador Carles Mulet, de Compromís, ha demanat la compareixença davant la Comissió de Transició Ecològica del Senat de l’alcalde de Tavernes, Sergi González, i de Vicent Esteban Chapapría, Catedràtic de Costes i Ports de la Universitat Politècnica de València, perquè expliquen la situació de les platges de Tavernes. Cal recordar que Vicent E.Chapapia és l'autor de l'estudi-informe sobre la greu situació que patim els vallers en les platges. (Foto superior: Carles Mulet al costat de l'alcalde en una recent visita a la Goleta).

No serien les úniques compareixences, perquè el senador de Compromís ha demanat també la d’altres autoritats i representants veïnals de Bellreguard, Sagunt, Moncofa, Almassora i Torre de la Sala perquè traslladen als integrants de la Comissió de Transició Ecològica del Senat la situació del litoral valencià i els efectes del canvi climàtic quan a  la regressió del litoral i les  controvertides mesures preses fins al moment per Demarcació de Costes.

 

 

Carlet Mulet ha assenyalat que la iniciativa busca que “els representants de Costes a Madrid coneguen la inoportunitat d’algunes de les seues decisions i de les polítiques de costes, que estan generant problemes. En comptes de solucionar problemes en generen més perquè no coneixen els problemes reals de la ciutadania des dels seus despatxos i prenen mesures que són contraproduents amb els interessos reals de les persones i els pobles”.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, confia que la Presidència de la Comissió convoque les sessions i admeta les peticions i més que res “que s’analitze la problemàtica que pateixen aquests veïns que veuen any rere any irremeiablement les seues platges, passejos, habitatges i mobiliari urbà afectats o que no saben quin serà el futur dels seus habitatges o barris”.

 

 

Les nostres platges cada dia perden més i mes arena

El senador de Compromís considera que és important que els grups parlamentaris coneguen els problemes que es viuen pels temporals que arrasen i posen el perill nuclis urbans, mentre es du una política caòtica i sense justificació lògica. “Volem que la Comissió servesca per a donar llum a l’Administració a l’hora d’actuar de manera sensible amb els problemes territorials”.

 

Hi haurà reunió Ajuntament-Ministeri de Transició Ecològica?

Recordem que Sergi González, alcalde-president de l’Ajuntament de Tavernes, governat per Compromís i PSOE, va sol·licitar ara fa un mes exacte una reunió d’urgència amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, del PSOE, o persona competent amb qui delegués. Objectiu: fer-li conèixer de primera mà la situació que viu Tavernes i sol·licitar actuacions d'emergència davant la regressió de les nostres platges.

Aquesta situació, la de les platges, cal pensar que els seus companys de partit i com a govern de Tavernes, li la hauran fet arribar amb pèls i senyals més encara després dels compromisos adquirits en ple per tots els partits de Tavernes d’informar als seus màxims responsables de la situació de les platges valleres.

Elaboració pròpia