L’Ajuntament de Tavernes ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
El text aprovat recorda que l'article 14 de la Constitució proclama el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe, així com la llei orgànica 3/2007normalitzava conceptes com corresponsabilitat i conciliació, principi de presència equilibrada, llenguatge no sexista, pla d'igualtat o permís de paternitat.
La declaració afirma que Espanya està a l'avantguarda de la igualtat real entre dones i homes, però com ha alertat les Nacions Unides ( l'abril del 2020, la crisi de la pandèmia amenaça el progrés aconseguit en matèria d'igualtat de gènere i de drets de les dones, i en aquesta línia, el Fòrum Econòmic Mundial adverteix en la 15a edició de “Informe sobre la bretxa de gènere a nivell global", que la crisi econòmica i l'emergència sanitària han impactat més severament en dones que en homes i també l'Organització Mundial del Treball (juliol del 2021), recomana que la recuperació ha de tenir en compte la perspectiva de gènere per a respondre al compromís de "avançar en la reconstrucció amb més equitat".
Per tot això , i dins del Pla d'Acció per a la Igualtat de Gènere i l'Apoderament de les Dones en l'Acció Exterior 2021-2025 (GAP 111) de la UE, és necessari salvaguardar tol l’aconseguit en matèria d'igualtat de gènere i accelerar-la en àmbits temàtics estratègics cap als objectius mundials.
Per tant, els Governs locals reunits en la FEMP convidem a tots els Ajuntaments a adherir-se a la Declaració, cosa que fa el de Tavernes.
Es reconeix:
- Com a pròpies, totes les manifestacions que reclamen igualtat de drets i responsabilitats per a homes i dones.
- Que la inclusió a l'escolta és part del procés de millora de la societat.
- Que la pandèmia està ocasionant un impacte negatiu en els drets de les dones i alertem sobre les conseqüències que aquesta reculada suposarà per a les generacions futures.
- Que la inversió de la paritat de gènere en els llocs de lideratge impulsarà la participació de les dones en llocs de presa de decisions.
- Que el treball de cura no remunerada és un pilar fonamental de la resposta a la pandèmia i consegüentment, ha de ser visibilitzat i valorat.
- Que la inversió en l'economia de la cura és una inversió en infraestructura social amb alts retorns pera l'economia i la societat i que, per tant, ha de ser considerat com a sector generador d'ocupació.
- Que resulta necessari intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria, l'educació per a la igualtat d'oportunitats, la incorporació de les dones a la societat de la informació i el suport a les dones que viuen en l'àmbit rural.
- Que és imprescindible desenvolupar sistemes de recopilació de dades desagregades per a comprendre i abordar les desigualtats de gènere perquè, de la seua anàlisi, puguem oferir una resposta apropiada i eficaç.
- Que cal dotar a les Entitats Locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències atorgades en la Llei Reguladora de Bases de Règim Local per a garantir l'impuls d'actuacions que contribueixen a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible.
Elaboració pròpia a partir de l'expedient públic del ple
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada