L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.794
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:21.461

dimarts, 8 de març del 2022

PLE MARÇ 2022: Declaració institucional de l'Ajuntament amb motiu del "Dia Internacional de la Dona"


L’Ajuntament de Tavernes ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El text aprovat recorda que l'article 14 de la Constitució proclama el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe, així com la llei orgànica 3/2007normalitzava conceptes com corresponsabilitat i conciliació, principi de presència equilibrada,   llenguatge  no sexista,  pla d'igualtat o  permís  de paternitat.

La declaració afirma que Espanya  està  a   l'avantguarda  de  la   igualtat  real  entre  dones  i    homes, però com ha alertat les Nacions Unides ( l'abril  del 2020,  la crisi  de la  pandèmia amenaça el progrés aconseguit en matèria d'igualtat de gènere  i  de drets de les dones, i en aquesta  línia, el  Fòrum  Econòmic Mundial  adverteix  en la  15a edició  de “Informe sobre  la  bretxa de gènere  a  nivell  global", que  la crisi econòmica  i  l'emergència sanitària han impactat més severament en dones que  en   homes i també l'Organització Mundial  del Treball (juliol del 2021), recomana  que  la  recuperació   ha de tenir en compte  la  perspectiva  de gènere per a respondre al compromís de "avançar en la reconstrucció amb més equitat".

Per tot això , i dins del Pla d'Acció per a la Igualtat de Gènere i l'Apoderament de les Dones en l'Acció Exterior 2021-2025 (GAP 111) de la UE, és necessari salvaguardar tol l’aconseguit en matèria d'igualtat de gènere i accelerar-la en àmbits temàtics estratègics cap   als   objectius    mundials.

Per tant, els Governs  locals  reunits en la  FEMP  convidem  a  tots els Ajuntaments a adherir-se a la Declaració, cosa que fa el de Tavernes.

 Es reconeix:

- Com a pròpies, totes  les  manifestacions que reclamen  igualtat de drets  i   responsabilitats per a  homes  i  dones.

 - Que la  inclusió a  l'escolta és part del  procés de millora  de la societat.

 - Que la  pandèmia  està ocasionant un impacte negatiu en els drets de les dones i  alertem sobre les conseqüències  que aquesta  reculada suposarà  per a  les generacions  futures.

 - Que la  inversió  de la  paritat de gènere  en els llocs de lideratge  impulsarà la  participació de les dones en llocs de presa de decisions.

 - Que el treball de cura  no remunerada és un pilar fonamental de la resposta a la     pandèmia    i     consegüentment,    ha   de   ser   visibilitzat    i     valorat.

 - Que la inversió  en l'economia de la cura és una inversió en infraestructura social  amb  alts  retorns  pera  l'economia  i   la  societat  i   que,  per tant,  ha de ser considerat com a sector generador d'ocupació.

 - Que resulta necessari intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació i  l'emprenedoria, l'educació per a  la igualtat d'oportunitats,  la incorporació de les dones a la  societat de la  informació i  el suport a  les dones que viuen en l'àmbit rural.

 -  Que  és imprescindible  desenvolupar sistemes  de  recopilació   de  dades desagregades   per  a   comprendre   i    abordar   les  desigualtats   de  gènere perquè, de la seua  anàlisi,  puguem  oferir una resposta  apropiada  i  eficaç.

 - Que cal dotar a les Entitats Locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les  competències  atorgades  en la  Llei Reguladora  de Bases de Règim Local per a  garantir l'impuls d'actuacions que  contribueixen a  la  convivència,  el progrés  i  el desenvolupament social  i  econòmic  sostenible.

 Elaboració pròpia a partir de l'expedient públic del ple