L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de març del 2022

Duguem acumulats 140 litres a Tavernes i s'anuncien pluges, que poden ser intenses, fins al diumenge



Continua plovent, de manera molt intermitent a Tavernes i a la Valldigna, i continuarà els pròxims dies, fins el diumenge segons les previsions. El mapa superior ens indica la previsió per a demà, però serveix també per a dijous i per a divendres perquè METEORED dóna el mateix mapa per a eixos dies en la nostra zona geogràfica.

Tot i no haver plogut per ara tant com a altres zones, la pluja va fent, i fins ara l’acumulat a la nostra ciutat segons el pluviòmetre d’AVAMET a l’Ull de Bou és de 140 litres, essent el dia més plovedor el passat dijous, dia 17, que van caure 42 litres. Com veieu, tot i que és important la quantitat,  res a vore amb els acumulats d’Eslida a Castelló, on en 24 hores han mesurat 373 litres.

Però tot això pot canviar a partir de demà dimecres, en que comencen de nou pluges intenses a la nostra zona geogràfica (La Safor-Valldigna i la Marina Alta) que continuaran dijous i divendres, de manera que el sud de València i el nord d’Alacant poden acumular registres importants. La causa és que ens creuarà una línia d’inestabilitat que pujarà des del sud i es desplaça, segons les previsions cap a Castelló novament. No es descarta que entre divendres i dissabte ja es puguen superar els 200 litres. Nomes sembla ser que serà el diumenge quan podem vore alguna ullada de sol.

 

 


 

El vídeo anterior l'hem confeccionat nosaltres a partir de les imatges que ofereix ECMWF (model europeu) i publicades en tiempo.com, i on s'indica la previsió de la situació i desenvolupament del temporal des d'avui fins al pròxim diumenge.

 

El Centre de Coordinació d’Emergència ja ha activat per a demà l’avís de risc groc per pluges en la zona litoral del sud de València, entre altres, i fenòmens costaners a tot el País Valencià. 

 

 

 

 

La causa, com ja hem explicat en altres situacions semblants, és la circulació de vents al contrari de les busques del rellotge al voltant del centre de la DANA , que ens envien vents de llevant, que en vindre de la mar són molt humits i permeten la formació de núvols de pluja.

 

 

Elaboració a partir de les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, segons els casos, entre d'altres.