L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 12 de març del 2022

Contra el costum de demanar... res no donar, o si voleu Madrid està lluny, massa lluny.

 

 

Ha estat una, dues, tres.... ¿sis vegades? que el senador de Compromís, Carlet Mulet, reitera la mateixa demanda al govern de Madrid, primer quan el govern era presidit per M. Rajoy i ara amb un govern presidit per Pedro Sánchez, però fins ara sempre amb el mateix resultat: res, les mans buides.

I no són només l'exigència reiterada del senador de Compromís, perquè a elles s'han sumat - com ja hem publicat massa vegades i si cal ho publicarem encara moltes vegades més- des de les passades legislatures el clam del govern municipal de Compromís a Tavernes en forma d'esmena del pressupost de l'Estat o peticions davant Demarcació de Costes. Tot exigint unes actuacions que cada dia es veuen més urgents i prioritàries a les platges de Tavernes (Goleta, Tavernes i Marenys). El resultat sempre ha estat el mateix: no res. I  ja ens plantegem si realment hi ha voluntat de posar algun tipus d'actuació-remei per pal·liar la greu situació de les mateixes, encara que siga per poder anant passant estiu rere estiu.

 


 

Confiàvem - mira que som il·lusos!- que la cosa canviaria amb un govern a Tavernes de Compromis-PSOE, i més quan també el PP s'ha sumat els tres darrers anys a les demandes després d'anys i anys de no dir res, d'estar callat en el tema de la Goleta, per no molestar al govern de M. Rajoy. La unió fa la força, però no, Madrid està molt lluny i sembla ser que no arriba el clam de Tavernes exigint solucions per a les platges, o potser alguns partits no han fet encara allò que es comprometeren: implicar els "altos mandos" de Madrid dels respectius partits per avançar en la solució de les platges valleres. I d'això ja en fa temps, i hi ha hagut temps, molt,  per actuar.

I ara, quan se'ns anuncia la DANA "Cèlia" i vorem com afecta les platges, hem sabut de la resposta del govern de Madrid a la darrera petició del senador de Compromís Carles Mulet: Més del mateix, o siga allò que en termes de futbol es diu "llançar balons fora" i no comprometre's a res.

 

 

Pregunta de mesures al Govern, resposta del Govern.


Compromís demanava al govern de Pedro Sànchez, via Senat de Madrid,  actuacions d'emergència i urgents i la resposta del govern, també via senat, és ni més ni menys que bé, estem entesos, tenim projectes en redacció, o siga etc, etc i bla, bla i bla. 

Cap resposta al que es demanava. Que sí,  que ja ho sabem, que hi ha previst un projecte que,  pels mateixos tràmits administratius pot tardar 6/7 anys en començar (hi haurà platja aleshores?).  Però no era això, sinó una actuació urgent que pal·lie els efectes de la transgressió marina fins l'execució del projecte (si finalment s'executa, que ací tenim mala experiència i uns projectes com el  del Vaca o el de l'estació del Golfo, després d'aprovats quedaren en no res). 

 

 

  

 

Volem una actuació que, com a mínim, permeta mirar l'estiu amb tranquil·litat, poder instal·lar els serveis de platges accessibles en condicions, posar les passarel·les, torres de vigilància de salvament i socorrisme, etc. en definitiva, que les nostres platges siguen agradables per al turisme, i sense por de perdre "banderes blaves" amb el greu perjudici per al sector hostaler, el turístic i l'economia vallera en general i de la platja en particular. Que a més de presentar a FITUR amb 360º, per ser de 360º arriben les visions menys amables de les nostres platges al despatx de la ministra de Transició Ecològica que alguna cosa podrà fer més enllà de la decebedora resposta del govern de l'Estat.

Hem passat per DANA-temporals com Glòria (gener 2020), Filomena (gener 2021) i Blai (novembre 2021) que han produït greus afeccions i una considerable pèrdua d'arena en les platges valleres (Goleta, Tavernes i Marenys). Ara s'anuncia la DANA Cèlia i ja estem pregant que no siga com cap dels esmentats. 

 

Elaboració pròpia a partir del document de resposta remés pel senador de Compromís. Les opinions que s'expressen són nostres i de ningú més.