L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 17 de març del 2022

ORATGE: La DANA Cèlia ja ha arribat i es quedarà uns dies afectant el País Valencià


Cèlia ja ha arribat i des d’ahir per la vesprada que plou en gran part del territori del País Valencià, especialment en les zones alacantines i del sud de València, amb fort vent i temporal a la mar que ja feia temps que no s’esdevenia al nostre territori. Tal com vam explicar ahir, Cèlia es troba ja sobre el nord d’Àfrica i el Mediterrani, i ens aporta bona cosa de núvols carregats d’humitats que són els que ens porten la pluja. (Imatge superior: fotografia del satèl·lit a les 7 del matí)
 
Zones de pluja entre les 6 i 7 del matí


Sobre les previsions que venim publicant els dies d’abans hi ha pocs canvis: les precipitacions són generals també sobre la Valldigna on a Barx ja porten arreplegats més de 100 litres. I això es traduirà amb seguretat amb augment del cabal del riu Vaca, i les fonts com la Fontarda, Clot de la Font i Bolomor, entre altres. Tota la informació sobre la Valldigna d'ahir i fins a les 7 del matí la podeu consultar als quadres següents.

 
Resum del dia d'ahir a la Valldigna


A més de la pluja també hem tingut fortes ratxes de vent i ahir a Tavernes arribàvem pràcticament a tindre ratxes de 58 km/hora però en aquesta passada nit ja n'hem de mesurat a l'Ull de Bou de 69 km/hora. Tot això es tradueix en la mar en el fort temporal del qual ahir per la vesprada ja vam publicar fotografies i que afecta les platges valleres.

Totes les previsions i totes les anàlisis que hem pogut llegir en premsa i escoltar en ràdio i televisió ens parlen del mateix: un període de pluges continuat, que pot ser localment fort i persistent en alguns punts – fixeu-vos amb les pluges de Barx - i que tot i que seran prou generals a tot el País Valencià serà en les comarques centrals on més aigua s’acumularà al llarg del dia d’avui i demà divendres, on pot haver registres sobre els 200-300 litres de total acumulat.

 
 
 El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat va emetre ahir a les 21 hores un avís taronja, vigent també en el dia d’avui, on confirma el que estem dient de més pluges en les comarques més centrals i també en avís groc per fort vent.

En resum, un dia totalment inestable el d’avui a tot el País Valencià amb tempestes en alguns punt i vent que bufarà fort de gregal. I tot apunta a que aquest oratge es mantindrà al llarg de la setmana, i pot continuar amb noves DANAs que ja s’anuncien per a la setmana que ve, però d’això ja en parlarem.
 

Elaboració pròpia a partir de la consulta de les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres.