L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 31 de març del 2022

L'ORATGE: L'entrada d'aire fred ens du de nou a l'hivern aquest cap de setmana, amb pluges previstes dilluns i dimarts


Tal com esperàvem ahir per la vesprada i avui de matinada hem tingut pluges. Segons la informació d’AVAMET a la nostra Valldigna han estat prou ben repartides i no han estat excessivament abundants: en concret a Barx s’han arreplegat 20 litres i a Benifairó i Tavernes entre 15 i 16 litres, segons els punts dels termes. No s’ofereixen dades de Simat però suposem seran per un estil.

A partir d’aquest matí s’alça l’oratge i tot fa preveure una jornada tranquil·la, amb bon sol cosa que serà un parèntesi respecte al que es preveu per demà quan baixaran les temperatures per l’entrada d’un embossament d’aire fred i vent de mestral, vent del nord-oest, que normalment bufa fort, sobre tot a les comarques del nord de Castelló. Podeu vore com seria l’entrada d’aquesta massa d’aire en el vídeo següent.

 


 

Una situació que serà la dominant fins el diumenge i que dura neu bastant abundants en les serralades muntanyenques i en algun punt del nord peninsular a cotes baixes, cosa a tindre en compte si anem a viatjar el cap de setmana.

 

Mapa d'acumulat de pròximes plugs fins al dimarts 

 

Els models meteorològics anuncien pluges a partir de diumenge amb el canvi que produirà amb una borrasca que s’acosta des de l’Atlàntic i que se centraria al sud-oest de la península  a partir de dilluns. Per tant, podem esperar que l’oratge  comence a canviar a la vesprada-nit de diumenge,  i el dilluns i el dimarts  tindre de nou vent fort del nord-est que arribarà de la mar i això, amb l'aire fred en altura, pot dur-nos novament a un període de pluges sobre tot al sud del País Valencià, i fins i tot aparèixer la neu en les zones de muntanya de l’interior.

De tota manera, caldrà estar atents a aquesta borrasca. Us oferim un vídeo de Meteovigo (està en castellà) on s’explica ben bé tot el que acabem de dir. 

 


 

Elaboració pròpia a partir de les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres