L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 26 de març del 2022

L'ORATGE ARA MATEIX: Les fortes pluges a Barx augmenten el nivell del Vaca. Molts camins del terme continuen tancats


 

Avui dissabte hem tingut un dia plujós i, tot i que a Tavernes només hem arreplegat un total sobre els 35 litres, a Barx que és la capçalera i d'on es nodreix principalment el riu Vaca, ja en porten arreplegats 168 litres, amb la qual cosa es ben fàcil que hagen superat el registre de 1000 litres en tot aquest període de pluges. A Benifairó la quantitat d'avui és de 43 litres, sempre totes les dades segons AVAMET.

I amb aquests antecedents, sobre tot el de Barx, el nivell del riu Vaca que ahir havia baixat ha tornat a pujar aquesta vesprada pel conjunt de pluges acumulades, sobre tot a l'interior de la Valldigna. 

La situació en la platja continua essent semblant a la de dies passats: forta maror i amb vent majorment del nord-est, continuen les destrosses en la platja, on molta arena ha desaparegut en la Goleta i també en la part nord de la Platja de Tavernes, edificis afectats, conduccions de l'aigua dels rentapeus trencats i arrancats i fort vent, sobre tot fort vent. Dels registres que tenim, per ara les ventades més fortes s'han registrat als Sequers amb ratxes de 58 km/hora, però ens atrevim a dir que a la platja podrien haver estat més fortes, però no hi ha estació d'AVAMET i tot ho hem de xifrar a les apreciacions personals.

L'Ajuntament ha informat fa poc dels caminis que continuen tallats:

- Camí Pas de Galera
- Camí Travesser
- Camí Hort d'Herrera
- Barranc Bolomor
- Pont de la Caixa
- Pont de la N-332
- Camí de l'Albelló
- Camí del Tancat
 
i aconsella evitar circular si no és necessari. Els cossos de seguretat i e la Brigada Municipal i Agrària es troben en alerta i recorren el terme municipal per a actuar si es produeix qualsevol inconvenient.
 
Per la nostra part recordem que les previsions de pluges en la Safor-Valldigna i la Marina Alta duren fins demà pel matí, i en alguns punt - ja hem vist a Barx- poden ser intenses.
 
Aquestes són les majors quantitat mesurades avui al País Valencià. Observeu que tot són localitats de la Safor-Valldigna i les Marines alacantines.
 
 
 Elaboració pròpia amb dades de l'Ajuntament i d'AVAMET