L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 14 de març del 2022

L'Ajuntament delega els expedients sancionadors d'obres sense llicència en l'Agència Valenciana de Protecció del Territori

 

Tavernes ha deixat de gestionar els expedients sancionadors d'aquelles obres executades sense llicència en el terme municipal i que, a més de la sanció,  impliquen el tornar a la  legalitat o siga a la situació anterior a les obres, una responsabilitat que ara ha delegat en la Generalitat durant el termini de 15 anys, més 4 prorrogables. 

La Conselleria de Política Territorial ha assumit aquesta gestió, amb la qual cosa es fa efectiva la resolució presa pel ple de Tavernes el 5 de juliol del 2021. Tal com ací vam publicar en la crònica d'aquell ple, en eixa sessió es va aprovar delegar a la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), la  competència  exclusiva  en matèria  de  protecció  de  la  legalitat urbanística vigent així com l’expedient sancionador per les infraccions urbanístiques greus o molt greus en sòl no urbanitzable, comú o protegit, comeses en el terme municipal.

La complexitat dels expedients i la necessitat de dedicació que cal per dur-los endavant així com la perllongació en el temps, com es deia en aquell ple estan entre les circumstàncies que determinaven que l'Ajuntament decidirà delegar tota la competència en la Generalitat.

El regidor d'Obres i Urbanisme, Josep Llàcer, assenyala al respecte que "suposa un conjunt d'avantatges per a Tavernes, que queda deslliurat d'una sèrie de tràmits per als quals no disposem de recursos suficients, ni personals ni materials. El fet de no gestionar des de l’Ajuntament els expedients sancionadors, que majorment són molt farragosos, eliminarà en gran mesura al Departament d’Urbanisme d'eixes tasques i eixe temps es podrà dedicar a altres temes municipals". 

Ple juliol 2021: Votació d'aquest tema

La proposta va ser votada a favor pel govern municipal (Compromís-PSOE) i l’Esquerra (foto superior) i el punt no va suscitar cap intervenció ni debat dels partits, amb la qual cosa la ciutadania vallera es va quedar sense saber els motius pels quals alguns partits del consistori no van aprovar la proposta.

Aquesta decisió l'han presa també molts altres municipis valencians, fins als moment més de 200, i entre aquests es troben tots els altres municipis de la Valldigna, o siga que també Barx, Benifairó i Simat han pres idèntica decisió que Tavernes, però hi ha molt més altres en la Safor. Aquest nombre de localitats pot augmentar perquè el termini d'adhessió no ha acabat.

A partir d'ara, la responsabilitat de l'Ajuntament serà informar a l'AVPT de tot allò que detecte en el terme municipal i que puga ser una infracció urbanística.

Elaboració pròpia