L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 21 de març del 2022

Platja de la Goleta: 21 de març del 2022 després del pas de la DANA Cèlia, vídeo i fotografies d'avui.


Cèlia, la DANA, ens ha deixat, tot i que ara tenim tot un seguit de borrasques que ens apleguen des de l'Atlàntic, tot com a conseqüència del despenjament d'una massa d'aire fred del vòrtex polar, com ja hem explicat en l'última publicació sobre l'oratge. Ho recordem perquè aquesta situació és la que està produint que el mal oratge, amb pluja i vent, dure més d'una setmana i pel vent que ha estat bufant, de llevant i del nord-est, causa aqueixa maror que castiga les nostres platges. 

Unes platges que ja han estat molt castigades, en especial la Goleta, per altres DANAs, i cal dir que a partir de dimecres s'anuncia un altra. 

 

 

 

Sí, ho hem dit moltes vegades. Però l'actualitat i la situació una vegada més en la Goleta és la que és, molt preocupant per les ones i el temporal. Unes ones que han colpejat els edificis de la primera línia de platja, i on el treball efectuat per l'Ajuntament reforçant la mota s'ha notat i ha evitat amb tota seguretat una invasió d'aigua pels carrres de la Goleta. Fixeu-vos en les fotografies d'avui mateix i en el vídeo que publiquem al final com es nota l'efecte de les ones a peu mateix del reforç de dunes i fins i tot en les noves comportes el gran acumulat d'arena, testimoni de la seua força.

 

 

 

 

I com ja hem dit, però cal remarcar-ho i que no ens passen des de Madrid amb raons, el treball de llevar pedres aquest passat estiu en la zona de "l'avió" i abocament posterior d'arena no ha servit per a res: estem al cap del camí. Tampoc en tots aquests anys passats ha estat mai solució les aportacions d'arena més quantioses i, per tant, esperem que d'una vegada el govern PSOE/UP de Madrid faça el que cal: un projecte urgent i definitiu, però ja!!! No calen excuses del tipus, que està redactant-se el projecte i bla, bla i bla, perquè al pas que anem i, si hem d'esperar sis o set anys, arribarem tard. I no només les platges de Tavernes, sinó les de Piles, Guardamar, Bellreguard... 

 

 

Parlant d'efectes de les onades... Cridem la vostra atenció sobre les fotos de l'avió, que és el nom popular que li donem a l'estructura que regula l'eixida d'aigua des del llac. Es veu perfectament com, pels efectes de les ones, la part de l'estructura més a prop de la mar ha cedit, està mes inclinada i es veu un bon clavill enmig. Fixeu-vos en els solcs que hi ha en la part alta del mur de l'edificació, i com han perdut per complet el sentit horitzontal que tenien.

I no diguem res més. Portem en el tema ja 10 anys, i ja se sap...  predicar en el desert, sermó perdut!!! Perquè, al cap i a la fi, això és el que sembla massa vegades el govern de Madrid per als valencians i valencianes, i en aquest cas concret per als vallers i valleres: un desert on anar a demanar, a exigir les nostres necessitats.

 

La mar avui està encara enrabiada, amb força, i només desitgem que d'ací uns dies no vaja a més i la situació empitjore. En el vídeo, no hem baixat el volum i s'aprecia el fort marejol i l'aullar del vent. Ara, quedem a l'espera de vore que ens dóna l'oratge els pròxims dies, en especial a partir de dimecres amb la nova DANA.

 


 
Elaboració pròpia: fotografies i vídeo d'avui dilluns, pel matí.