L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 30 de març del 2022

A les nostres platges, ens calen les solucions ja!!!

 

La trista realitat, després del pas de Cèlia per les platges de Tavernes, no és altra que ens calen solucions urgents les quals no poden vindre de ningú més que no siga del govern de Madrid. Fa temps en un article ací mateix afirmàvem, després de l'entrada fa un any i mig del PSOE en el govern municipal, que era l'hora del PSOE. Perquè consideràvem - ara  veiem que totalment enganyats-  que amb el nou govern els temes problemàtics de Tavernes que calen d'una intervenció del govern de Madrid se solucionarien més fàcilment. 

Ens enganyarem totalment. La realitat és tossuda i veiem que ni el problema de les platges, ni el del riu Vaca, ni el d'una eixida a l'AP-7; ni actuacions en la zona Sequia la Bova-Tancat, entre altres d'implicació de l'estat... no és esperar que s'estigueren executant les solucions, però..... és que no han avançat un mil·límetre amb un govern PSOE-UP a Madrid!!!!. 

Pensem que amb això, ja ho hem dit tot i que per a Tavernes igual ens fa qui governe a Madrid. ¿Tindrien la mateixa resposta que ha rebut Tavernes si les peticions i la necessitat la tingueren Gandia, Cullera o Dénia, per exemple? La resposta, vosaltres mateixos. 

 

 

Compromís ha fet i fa un gran esforç i treball per les nostres platges des del 2011 a nivell institucional per resoldre un problema on anys i anys s'han trobat sempre a soles, sense cap partit que ho recolzés, i especialment durant les legislatures quan el govern de Madrid era del PP.

Els esforços de Compromís en un tema molt sagnant com és ara mateix la situació de les platges, tant en les passades legislatures com l'actual, amb les constants i continues preguntes parlamentàries en el Congrés i el Senat, amb les esmenes als pressupostos de l'Estat, amb l'exigència a la Demarcació de Costes, amb .... etc i etc no donen resultat.

 Compromís és la veu que clama en el desert. Tavernes no pot agrair res a Madrid, mane qui mane PP o PSOE. Cap solució a la vista per a les platges, al riu Vaca,  la permeabilització de l'autopista, les actuacions en Sequia-la Bova, entre altres. 

Cada vegada que tenim temporal, hi ha alguns partits que publiquen escrits i més escrits en les xarxes, però no els coneixem iniciatives reals a nivell parlamentari, en el Congrés o en el Senat, per capgirar la situació de deixades. És el cas del PP que, com a partit majoritari d'oposició a l'Estat, és qui millor ho pot fer. Però fins ara només s'ha preocupat de dur representants polítics a la concentració que va haver conjunta a la platja, o a les visites d'algun diputat a les platges. D'iniciatives de pes on cal fer-les, cap.

 

 

 

 

El cas del PP és més sagnant perquè és el partit que va presidir el govern de l'Estat fins el 2018. Els seus acòlits de Tavernes, tot i que ja feia més de10 anys que es veia el que ens venia al damunt amb les platges, callaren la boca, no feren res. Diguen ara el que diguen, no feren res. No volien molestar el govern de Rajoy i el PP valler va fer mutis, silenci absolut any rere any davant la problemàtica de la Goleta. 

En anys i anys, i especialment fins el 2018, cap proposta,  cap moció en els plenaris,  cap gestió o iniciativa davant del govern de Madrid o els seus diputats... Busqueu-ne i no en trobareu cap. Ni tan sols acudiren ni recolzaren la concentració del 2016 davant la Delegació del Govern a València – per cert era delegat del PP el gandià Juan Carlos Moragues- on ja s’exigien les solucions per a la Goleta  I és ara quan amb el canvi de govern s'erigeixen com els grans defensors de les nostres platges.

De Ciudadanos podem dir exactament el mateix. Només algun escrit en xarxes per a criticar el govern de Compromís i res més. Això sí, les esmenes que va presentar Compromís als pressupostos de l'Estat on es demanava una partida per intervindre urgentment en la platges valleres les van votar en contra, conjuntament amb el PP, quan era president M. Rajoy i ells li donaven recolzament.

A les nostres platges, ens calen les solucions ja!!! No podem esperar a que passen cinc o sis anys per executar un projecte, que vorem si arriba. És el temps de més unió i empatia dels partits locals envers la problemàtica de les platges, i no usar el problema com a arma que es llança contra Compromís i contra l'alcalde del govern municipal, quan l'Ajuntament i Compromís no són competents ni responsables de les solucions i del problema. Al pas que anem, hi haurà qui responsabilitzarà Sergi Gonzàlez i dirà que és la causa de tots els problemes del litoral entre el Cap de Creus i Gibraltar.